konijnhachee met cranberry en rozemarijn

konijnhachee met cranberry en rozemarijn
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, najaar, weekend, winter | hollands |
Heb je zin in een klassieker? Maak dan deze traditioneel Hollandse stoof. In plaats van rundvlees gebruik je konijn en je hebt er bijna geen omkijken naar! Weinig ingrediënten die samen super veel smaak geven: een heerlijk gerecht om je aan op te warmen tijdens de koude winterdagen.
Probeer ook eens deze hachee met vijfkruidenpoeder.
Voorbereiding20 minutes
stoven3 hours
Totale tijd3 hours 20 minutes

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 50 g boter
  • 3 uien, in ringen
  • 50 ml azijn
  • 750 ml wild- of vleesbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 kruidnagels
  • 2 el cranberrycompote
  • 2 dikke plakken ontbijtkoek

Instructies

  • Dep de konijnbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan. Bak de konijnenbouten in ± 5 min. rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.
  • Schep de uienringen door het bakvet en bak 5 min. zachtjes mee. Leg de konijnbouten terug in de pan. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en cranberrycompote toe. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag. Verkruimel de ontbijtkoek boven de stoof en leg de rozemarijn tussen de konijnbouten in de pan. Stoof de konijnenbouten in 2-3 uur zachtjes gaar.
  • Neem ze uit de pan en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan en breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en gestoofde rodekool.

Voedingswaarde

calorieën: 350kcal
eiwit: 31g
vet: 17g
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE : SERGE PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Een heerlijk gerecht om je aan op te warmen tijdens de koude winterdagen. Tip van Janneke: ‘Stoof rodekool op het laagste vuur 40-50 min. in een laagje appelsap met kruidnagels, met de deksel op de pan. Roer er het laatste kwartier een in stukken gesneden, friszure appel en een plakje verkruimelde ontbijtkoek door.’

Probeer ook eens deze Griekse stoof!

konijnhachee met cranberry en rozemarijn

hoofdgerecht (4 personen)

4 konijnenbouten
50 g boter
3 uien, in ringen
50 ml azijn
750 ml wild- of vleesbouillon
2 takjes rozemarijn
6 kruidnagels
2 el cranberrycompote
2 dikke plakken ontbijtkoek

Dep de konijnbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan. Bak de konijnenbouten in ± 5 min. rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.

Schep de uienringen door het bakvet en bak 5 min. zachtjes mee. Leg de konijnbouten terug in de pan. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en cranberrycompote toe. Breng aan de kook.

Draai het vuur laag. Verkruimel de ontbijtkoek boven de stoof en leg de rozemarijn tussen de konijnbouten in de pan. Stoof de konijnenbouten in 2-3 uur zachtjes gaar.

Neem ze uit de pan en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan en breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en gestoofde rodekool.

Bereiden ± 20 min. / stoven ± 2-3 uur.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN