Heb je zin in een klassieker? Maak dan deze traditioneel Hollandse stoof. In plaats van rundvlees gebruik je konijn en je hebt er bijna geen omkijken naar! Weinig ingrediënten die samen super veel smaak geven: een heerlijk gerecht om je aan op te warmen tijdens de koude winterdagen. Probeer ook eens deze hachee met vijfkruidenpoeder.
Voorbereiding20 minutesminutes
stoven3 hourshours
Totale tijd3 hourshours20 minutesminutes
Ingrediënten
4konijnenbouten
50gboter
3uien,in ringen
50mlazijn
750mlwild- of vleesbouillon
2takjes rozemarijn
6kruidnagels
2elcranberrycompote
2dikke plakken ontbijtkoek
Instructies
Dep de konijnbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan. Bak de konijnenbouten in ± 5 min. rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.
Schep de uienringen door het bakvet en bak 5 min. zachtjes mee. Leg de konijnbouten terug in de pan. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en cranberrycompote toe. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Verkruimel de ontbijtkoek boven de stoof en leg de rozemarijn tussen de konijnbouten in de pan. Stoof de konijnenbouten in 2-3 uur zachtjes gaar.
Neem ze uit de pan en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan en breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en gestoofde rodekool.
Voedingswaarde
calorieën: 350kcal
eiwit: 31g
vet: 17g
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE : SERGE PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.