Pompoenliefhebbers opgelet! Chef-kok Niven Kunz maakte deze heerlijke comfortmaaltijd met pompoensoep, Hollandse garnaaltjes met pompoenpitten.
pompoensoep en Hollandse garnaaltjes met pompoenpitten
voorgerecht | 4 personen
75 ml zonnebloemolie
1 zoete ui, fijngesneden
30 g gember, geschild en in plakjes gesneden
¼ rode peper, zaad verwijderd en gesneden
1 teentje knoflook, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd en in stukken
½ kg flespompoen, in stukken gesneden
250 ml vers sinaasappelsap
½ l groentebouillon
1 stokbrood
8 el Hollandse garnalen, handgepeld (bij goede visboer)
1 el pompoenpitten
ook nodig: staafmixer, blender, steekring
Verhit de helft van de zonnebloemolie en bak de ui, gember, rode peper, knoflook en sereh ± 5 min. Voeg de pompoen toe. Blus af met de sinaasappelsap en groentebouillon. Kook de soep gaar in ± 20 min. Pureer met een staafmixer. Zeef de soep en kook in ± 10 min. in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd 6 mooie plakjes stokbrood en steek of snijd er mooie ronde croutons uit. Verhit de rest van de zonnebloemolie. Bak de croutons krokant en goudbruin. Verdeel de soep over kommen. Schep wat croutons, Hollandse garnaaltjes en pompoenpitten op de soep.
Bereiden ± 45 min
RECEPTEN EN BEREIDING NIVEN KUNZ & TEAM STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR PRODUCTIE MERIJN TOL