gegrilde ribeye met koffie-olie en witte bonen-pompoensalade
hoofdgerecht | 4 personen
½ liter lichte frisse olijfolie
100 g koffiebonen
1 kleine pompoen, in stukken
4 verse (rauwe) rode bieten
1 cote de boeuf* (of dikke ribeye) van 800 g, kamertemperatuur
1 kleine witte ui, in flinterdunne halve ringen
75 g veldsla of rucola
1 blikje reuzenbonen (400 g)
150 g feta
Verwarm voor de koffie–olie de olijfolie en bonen zachtjes op laag vuur en laat 1 uur trekken. Zeef de olie en laat helemaal afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
Kook ondertussen de bieten beetgaar in ruim water in 35-45 min. Pel de bieten en snijd in mooie stukken.
Doe ondertussen de pompoen in een ovenschaal, besprenkel met 2 el gewone olijfolie en bestrooimet grof zeezout en grof gemalen zwarte peper. Rooster de pompoen in het midden van de oven beetgaar in ongeveer 20 min.
Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan goed heet voor. Grill decote de boeuf in de gloeiend hete grillpan 4 min. per kant. Haal uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Meng de pompoen, biet, ui, veldsla of rucola en reuzenbonen voorzichtig in een saladeschaal. Breng op smaak met de rest van de gewone olijfolie en 2 el van de koffieolie en peper. Kruimel de feta over de groenten.
Serveer het rundvlees met de koffie-olie en de salade.
* Vraag je slager tijdig naar cote de boeuf, niet alle slagers hebben dat als een stuk op voorraad.
Bereiden ± 1 uur en 45 min. / afkoelen ± 1 uur
delicious.koffie mild&fris past perfect in deze koffie-olie!
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.
PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR FOODSTYLING CYN FERDINANDUS