indiase pizza’s met lamsvlees en aubergine
hoofd- of lunchgerecht | 4 personen
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, gehakt
1 aubergine (± 400 g), in stukjes van 1 cm
evt. 8 curryblaadjes*
300 g lamsgehakt
110 g tomatenkasundi**
4 naanbroden***
2 tomaten, zaadjes verwijderd, in stukjes
140 g Griekse yoghurt
½ komkommer, grofgeraspt
sap van ½ citroen
2 el gehakte koriander
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de ui en knoflook 3-4 min. tot ze zacht zijn. Voeg de aubergine en curryblaadjes (als je deze gebruikt) toe en bak al omscheppend 6-7 min. tot de aubergine licht goudbruin is. Voeg het lamsgehakt toe en bak, terwijl je het vlees met een houten lepel opbreekt, 5-6 min. tot het bruin is. Roer de kasundi erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Leg de naanbroden op een bakplaat en schep het lamsvleesmengsel erop. Schep de tomatenblokjes erop en bak 6-8 min. in de oven tot de ‘pizza’s‘ zijn doorgewarmd en de randen knapperig worden.
Meng intussen de yoghurt, komkommer, citroensap en 1 el koriander in een kleine kom en breng op smaak met zout en peper. Schep wat van het yoghurtmengsel op de pizza’s en bestrooi met de rest van de koriander. Snijd in repen en serveer.
* Curryblaadjes koop je bij de toko, meestal uit de diepvries.
** Tomatenkasundi is een pittige Indiase tomatenchutney, soms verkrijgbaar bij (Indiase) toko’s. Vervang het evt. door een tomatenchutney of (tomaten)sambal, maar gebruik deze laatste naar smaak (is veel pittiger!).
*** Naanbrood vind je bij de supermarkt of toko.
Bereiden ± 45 min.
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES