Op de Duitse menukaart kom je schnitzels met oneindig veel sauzen tegen! Envrijwel allemaal zijn ze heerlijk. Deze roomschnitzel komt bij ons regelmatig op tafel! Met een blikje tomatenpuree en wat extra paprikapoeder maak je er eenstroganoffversie van. En extra lekker; doe er een borrelglaasje wodka in.
schnitzel met paprika & champignonroomsaus
hoofdgerecht | 4 personen
300 g witte rijst
1 komkommer
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie extra vierge
225 ml slagroom
1 tl mosterd
1 el dille, fijngesneden
25 g boter
4 ongepaneerde varkensschnitzels*
1 gele paprika, in reepjes
250 g champignons, in plakjes
1 tl paprikapoeder
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, olijfolie, 2 elvan de slagroom, mosterd en de dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de komkommer aan met de roomvinaigrette en zet weg.
Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin aan. Neem ze uit de pan. Bak de paprika en de champignons 4 min. in het bakvet. Schep het paprikapoeder erdoor en schenk de rest van de slagroom erbij. Breng tegen de kook aan, draai het vuur laag en leg de schnitzels in de roomsaus. Stoof de schnitzels nog 6 min. zachtjes.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de roomschnitzels met de saus over de borden. Geef de komkommersalade erbij.
* Ongepaneerde schnitzels zijn nu ook bij veel supermarkten te koop. Koop ze anders bij je slager.
Bereiden ± 25 min.
RECEPTEN EN STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI