gebraden yuzukip

gebraden yuzukip

gebraden yuzukip met japanse salade

hoofdgerecht | 4 personen

3 tenen knoflook, geperst
3 tl geraspte gemberwortel
50 g ongezouten boter, gesmolten
60 ml yuzusap* of limoensap
2 el lichte sojasaus
4 kippenbouten
½ tl sesamolie
1 el arachide-olie
½ tl (fijne) kristalsuiker
zwart sesamzaad** en citroenpartjes, voor garneren

 japanse salade
1 avocado, in dunne plakken
100 g sugar snaps, in dunne lucifers
3 radijsjes, in dunne plakjes
1 grote wortel, luciferdun gesneden
½ bosje bieslook, 4 cm-stukjes
150 g rucola

Meng de knoflook, gember, boter, 2 el yuzusap en 1 el sojasaus in een kom. Voeg de kippenbouten toe en bedek met de marinade. Dek af en laat in de koelkast 20 min. marineren.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de kip uitlekken, bewaar de marinade en dep de bouten droog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand en braad ze in 1 uur goudbruin. Bestrijk de kip om de 15 min. met de marinade en het braadsap op de bakplaat. Dek de kippenbouten evt. af met aluminiumfolie als ze te snel bruinen.

Meng intussen de ingrediënten voor de salade in een kom. Klop in een andere kom met een garde de sesamolie, arachide-olie, suiker en de overige 2 el yuzusap en 1 el sojasaus door elkaar. Schep de dressing door de salade.

Serveer de kip met de salade. Bestrooi de salade met het zwarte sesamzaad. Geef er de citroenpartjes bij.

* Yuzu is een Japanse citrusvrucht met een citroen/limoenachtige smaak. het sap in flesjes koop je bij Aziatische winkels.
** Zwart sesamzaad koop je bij Aziatische winkels en natuurwinkels.

Bereiden ± 15 min. / marineren ± 20 min. / oven ± 1 uur

RECEPTEN VALLI LITTLE & WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN