Indiaas gekruide kip met quinoa
hoofdgerecht | 4-6 personen
100 g gedroogde groene spliterwten
2 el kokosolie
1 el panch phoran (Indiase specerijenmix)
12 verse kerrieblaadjes + extra voor erbij
1 tl mild Indiaas kerriepoeder
2 groene chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 grote ui, geraspt
300 g witte quinoa
750 ml kippenbouillon
180 g gerafeld gaar kippenvlees
100 g spinazieblaadjes
gegrild naanbrood en tomaten kasundi (chutney – naar keuze), voor erbij
Week de spliterwten 15 min. in koud water. Spoel ze af, laat ze uitlekken en zet ze apart. Verhit de olie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de panch phoran en kerrieblaadjes toe en bak ze 1 min. tot ze geuren. Roer er kerriepoeder, chilipeper en ui door en bak alles 2-3 min. tot het gaarder is. Meng de quinoa door het geurige mengsel tot de korrels rondom vettig zijn. Roer de bouillon en 250
ml kokend water door de inhoud van de pan, draai het vuur laag en laat het 15 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de spliterwten toe en laat de saus 10 min. sudderen tot quinoa en erwten gaar zijn, voeg zo nodig een beetje extra water toe. Roer de kip door de saus en laat hem in 5 min. heet worden. Neem de pan van het vuur en roer de spinazie door de kip. Verdeel de gekruide kip over de diepe borden en serveer met naan en eventueel tomatenkasundi.
bereiden ± 45 min. / weken ± 15 min.