10x de lekkerste bladerdeeghapjes met kaas

10x de lekkerste bladerdeeghapjes met kaas
STUDIO PHILIPPI

Met dit koudere weer willen we warm, krokant en als het even kan kaziger dan kazig. Slaat die craving toe, haal dan het bladerdeeg uit je vriezer en ga aan de slag met deze bladerdeeghapjes met kaas.

Smeuïge kaas in combinatie met de kruimelige textuur van de bladerdeeg: met deze heerlijke basis kun je haast niet fout gaan. Wel zijn er talloze smaakvariaties die je hiermee kunt creëren.

Het bladerdeeg

Voor deze hapjes werken de bladerdeegvellen uit de supermarkt eigenlijk altijd wel prima. Voor een extra kruimelig en licht zoete smaak raden we bladerdeeg met roomboter aan. En als je een echte fanaticus bent, dan kun je natuurlijk ook je eigen bladerdeeg maken. Hier is een recept voor bladerdeeg van Hidde!

De kaas

De kaas die je gebruikt op je bladerdeeghapje hangt erg af van de andere toppings die je toevoegt. Bladerdeeghapjes kunnen zoet zijn of juist hartig, en in die keuze speelt de kaassoort een grote rol. Vaak zorgt kaas voor een neiging richting hartig, maar desalniettemin hebben we hier een zoet bladerdeeghapje met roomkaas (denk ook aan cheesecake).

Rutger bakt: bladerdeegtaartjes met roomkaas & fruit

Rutger vertelt het zelf: "Knapperig bladerdeeg, romige vulling van roomkaas en zacht fris fruit! Juist de combi van al die structuren maakt deze gebakjes onweerstaanbaar!" Maak nu zijn lekkere bladerdeegtaartjes helemaal zelf met dit recept.

naar recept
RutgerBakt-Delicious-Bladerdeeg-Receptbeeld

De volgende recepten verdelen we per kaassoort. Sommige recepten zijn voor een hele taart, maar die zijn heel makkelijk aan te passen naar een kleinere hoeveelheid. Pak wat kleine taartvormpjes, verdeel de vulling en hupsakee: kleine bladerdeegtaartjes. Of nog sneller: snijd de rechthoekige taarten in kleinere vierkantjes. Probleem opgelost!

Bladerdeeghapjes met blauwe kaas

snelle plaattaartjes met biet, yoghurt & blauwe kaas

Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.

naar recept
plaattaartjes met biet en yoghurt

Oké, je hebt gelijk, we gebruiken hier soezendeeg in plaats van bladerdeeg, maar deze combi werkt zo goed, dat je hem ook in je bladerdeeghapje wil proberen!

gougères met romige roquefort & rode-uiencompote

Deze soesjes kun je 1-2 dagen eerder bakken en in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook 2-3 maanden invriezen. In beide gevallen is het lekker om de soesjes nog kort op te piepen in de oven, zodat ze weer knapperig zijn. De uiencompote kun je enkele dagen eerder maken en in de koelkast bewaren. Het roquefortmengsel maak je het best een dag eerder of op de dag zelf. Bewaar in een spuitzak, zo kun je het direct gebruiken. Met dit recept maak je iets meer rode-uiencompote dan je nodig hebt voor de gougères, serveer de rest bij een kaasplankje, op een sandwich of bij vlees.

naar recept
Gougères met romige roque- fort & rode-uiencompote

Geitenkaas-bladerdeeghapjes

tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Je hebt echt niet veel nodig om een verrassend gerecht op tafel te zetten. Neem nou deze heerlijke tomatentaart met oude geitenkaas, die maak je met slechts 5 ingrediënten! Easy.

naar recept
tomatentaart-delicious
geitenkaastaart met uienchutney & rucola

Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks.

naar recept
pompoentaart met geitenkaas

Liefhebbers van hartige taart… Deze is voor jullie! Pompoen is niet alleen een allemansvriend, hij is ook het hele jaar door verkrijgbaar. Dat maakt deze pompoentaart perfect voor ieder seizoen.Subtiel zoet, maar overwegend hartig en met een lekkere bite dankzij het bladerdeeg. Oh, en vergeet vooral de verse tijm niet voor de finishing touch! Van stranddag tot fietstocht van van tuinfeest tot picknick: serveer dít en je maakt heel wat mensen blij.

naar recept
pompoentaart met geitenkaas

Brie

cantharel quiche met brie, salade en honingnoten

Een van onze favoriete recepten uit ons archief. Janneke Philippi kookt makkelijke en verrassende weekmenu’s. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!

naar recept
cantharel quiche
portobello-briegalette met spinazie, gepocheerde dooier & paddenstoel

Janneke houdt van kerstklassiekers, maar wel op haar manier: bijvoorbeeld deze portobello-briegalette met spinazie, gepocheerde dooier & paddenstoel.Tip: Pocheer de eidooiers apart om ze goed te garen en te zorgen dat het eigeel eruit loopt als je de galette aansnijdt.

naar recept
portobello-briegalette met spinazie, gepocheerde dooier & paddenstoel

Vegan kaas

Nurishh met rozemarijn in bladerdeeg met geroosterde druiven

Soms wil je een kaasje, dan weer eens een alternatief om 100% plantaardig te genieten. Ontdek hoe lekker plantaardige hapjes op je borrelplank kunnen zijn!Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Nurishh Coeur Fleuri, waar iedereen van kan genieten, want dit is een 100% plantaardig alternatief voor kaas. Vega(n), gluten- en lactosevrij, zonder soja en noten en daarmee ideaal voor zowel flexitariërs als vegans.

naar recept

Bladerdeeghapje met Spaanse kaas

tarte tatin met tomaten & manchego

Zoet gekaramelliseerde tomaat & ui op een bodem van knapperige laagjes bladerdeeg. Een showstopper van een omgekeerde taart, waar je er gerust twee van wil bakken.Tip: heb je vegan eters te gast? Vervang dan de boter en het bladerdeeg door een plantaardige variant en laat de manchego achterwegen. Dan kunnen zij ook meegenieten van deze hartige tarte.

naar recept
tarte tatin met tomaat & manchego

Dit wil je ook: snelle bladerdeeghapjes met een speciale techniek