Breng jij ook dit jaar weer het feest in huis? Staat je huis straks vol met familie, inclusief ongeveer zestien neefjes, dertien nichtjes en een paar gezellige tantes die allemaal toch nog een klein toetje willen? Hoe je het ook wendt of keert, desserts voor grote groepen kunnen best een uitdaging zijn (al helemaal met kerst).
Daarom hebben we hier een handig overzicht voor je gemaakt vol kerst desserts die je met een handomdraai aan een menigte kunt serveren. Geen stress, geen gedoe, maar wél applaus aan het einde van de avond.
Grote gezelschappen tijdens de feestdagen is natuurlijk supergezellig. De tafel vol, het geroezemoes van gesprekken, kinderen die giechelen; dat is kerst. Maar eerlijk is eerlijk: het brengt ook chaos met zich mee. Tegen de tijd dat je het voorgerecht én hoofdgerecht hebt uitgeserveerd, zit je waarschijnlijk niet meer te wachten op veel poespas, zoals nog een uur in de keuken moeten staan om individuele crème brûlées af te branden of twintig kleine glaasjes trifle te vullen.
Daarom: desserts die je in één keer kunt maken en serveren. Lekker makkelijk, maar nog steeds indrukwekkend voor de kersttafel.
Taarten
Een taart is altijd een goed idee. Taarten hebben iets feestelijks én praktisch: je snijdt ze in stukken en klaar is Kees. Het mooie is dat je met één taart al snel tien mensen kunt voeden.
Zin in een uitdaging? Bak de taart van de cover van ons kerstnummer, méér kerst kun je niet op tafel zetten! Plaats hem op een plateau en versier de meringuesneeuw met echte dennentopjes of rozemarijntakjes en chocosterren.
naar receptEen knaldessert voor een zwoele zomeravond. Begin 1 dag van tevoren aan deze ijstaart waar je geen ijsmachine voor nodig hebt, handig he!
naar receptGeef klassieke tiramisu een upgrade met romige ricotta, krachtige rum en kruidige nootmuskaat. Dat is een nagerecht vol smaak om indruk mee te maken voor kerst. Deze ricotta-tiramisu met rum en nootmuskaat is een echt feestnummer.
naar receptEen echte herfstige taart bakken? Deze rijke chocoladetaart is lekker machtig, maar ook fris door de appel. Mét een originele twist door het zeezout.
naar receptDeze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
naar receptFan van een hartig dessert?
Niet zo’n zoetekauw? Sluit het kerstdiner af met een hartige kaastaart van brillat savarin. Garneer met abrikozen, walnoten, peer en stroperige oude balsamico. Ook lekker op een kaasplankje: dit prachtige perentaartje met notenhoning!
naar receptTrifles
Ja, al die mini-trifleglaasjes zijn leuk, maar als je voor een groot gezelschap kookt, wil je het vooral praktisch houden. Maak daarom een grote trifle in één schaal!
Laagjes cake, fruit, custard, room en misschien een scheutje likeur – het is een combinatie die nooit verveelt.
Dit heerlijke dessert komt uit de nieuwe delicious.november. De feestdagen zijn al stressvol genoeg, dus waarom zou je het jezelf moeilijk maken. Bestel het nieuwe delicious. nummer hier, en ga voorbereid de feestdagen tegemoet.
naar receptDeze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen. Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!
naar receptZoet opgeklopt ei? Yes, please!
Aan het einde van de dag is meringue altijd lekker. Of je er nou Eton mess van maakt of een lekkere semifreddo.
Hemels: zacht smeltende semifreddo, met een crunchy bite van de meringuekruimels. Niemand die gelooft dat dit nagerecht in 10 (!) minuten is gemaakt. Ideaal voor een easy doordeweeks dessert of als afsluiter van een lang weekend met vrienden!
naar receptIn onze keukens blijft het tijdens het koken vaak netjes, maar met 1 gerecht móet het wel een zooitje worden: Eton Mess. Maar dan wel een zinderend zooitje met scharlakenrode frambozen, adellijke aardbeien & knapperige verkruimelde vanille meringues.
naar receptTiramisu
Koffie, room en lange vingers: een klassieker die nooit teleurstelt. Een grote schaal tiramisu is makkelijk te maken, goed voor te bereiden én leuk om te delen.
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!
naar receptSuperromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar receptDit dessert is alles wat je wilt na zo’n diner. Tiramisu staat voor delen, voor lang blijven zitten en praten over de avond en het leven. Alles wat lekker is, gaat erin. De stukjes chocolade zorgen voor wat bite. Deze tiramisu met specerijen en frangelico heeft het allemaal.
naar receptPudding
Een pudding is pure nostalgie in een kom. En het fijne is: pudding kun je maken voor een leger aan gasten zonder dat het ingewikkeld wordt.
Deze warme chocoladepudding met kersen komt uit het laatste weekendmenu van Janneke. Wil je ook de rest van dit warme wintermenu op tafel zetten? Je vindt alle gerechten in ons nieuwste nummer. Bestel ‘m hier:
naar receptWarm, rijk en Engels. Wat is er lekkerder dan een toetje met zoete saus erover? Een warme toet waarbij je de saus meebakt in de oven. Probeer deze pudding met framboos: ultiem genieten.
naar receptIjs
En wil je het écht eenvoudig houden? Ga dan voor ijs! Perfect voor als iedereen al vol zit, maar toch nog iets “kleins” wil.
Binnen een kwartier zet je iets op tafel om je vingers bij af te likken. Extra lekker: schep nog een bol notenroomijs of vanilleroomijs bij de zabaglione.
naar receptNiets gaat boven zelfgedraaid ijs! Met goede basisingrediënten maak je verrukkelijk chocolade-ijs. Wij delen twee variaties met chocolade-ijs: een met koffie en de andere met chocolate chip cookies. Een ijskoud kunstje!
naar receptKijk ook eens: 5x witte wondertaarten: van pavlova tot witte choco-tiramisu
















