aantal 6 |
nagerecht |
kerst, winter, zomer |
internationaal |
Niets gaat boven zelfgedraaid ijs! Met goede basisingrediënten maak je verrukkelijk chocolade-ijs. Wij delen twee variaties met chocolade-ijs: een met koffie en de andere met chocolate chip cookies. Een ijskoud kunstje!
kooktijd25 minutes minutes
Vriezen4 hours hours
totale tijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 4 eierdooiers
- 150 g basterdsuiker donkerbuine
- 50 g cacaopoeder gezeefd
- 500 ml melk volle
- 100 g
chocolade puur, minstens 70%
instructies
- Klop de eierdooiers met de basterdsuiker en een snuf zout met een mixer in 5-8 min. dik en romig. Roer in een steelpan het cacaopoeder met 1-2 el melk helemaal glad. Roer de rest van de melk erdoor en breng aan de kook.
- Smelt intussen de chocolade in een kom boven een pan met een laagje bijna kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen.
- Giet al kloppend de hete melk bij het dooiermengsel in de kom. Klop tot alles goed is gemengd en giet weer terug in de pan. Zet weer op het vuur en laat al roerend met een houten lepel op matig vuur warm worden en binden tot het de dikte heeft van vla, maar laat het niet meer koken. Neem van het vuur en roer de chocolade erdoorheen. Laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast. Draai het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing in de ijsmachine tot ijs.
auteur: delicious.
Variatie 1:
chocolade-koffie-ijs
Maak chocoladekoffie-ijs door 20 g instant espressopoeder door de melk te roeren en mee te verwarmen. Variatie 2:
chocolate chip cookie-ijs
Maak chocolatechipcookie-ijs door 4 chocolatechipcookies grof te verkruimelen en meteen na het draaien in de ijsmachine door het ijs te scheppen. Laat in de vriezer goed opstijven. Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willen van Riel. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
chocolade-koffie-ijs
Maak chocoladekoffie-ijs door 20 g instant espressopoeder door de melk te roeren en mee te verwarmen. Variatie 2:
chocolate chip cookie-ijs
Maak chocolatechipcookie-ijs door 4 chocolatechipcookies grof te verkruimelen en meteen na het draaien in de ijsmachine door het ijs te scheppen. Laat in de vriezer goed opstijven. Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willen van Riel. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!