Na een herfstige wandeling (aan de kust) duiken we graag de keuken in voor een vispannetje. Romig, verwarmend en toch een beetje feestelijk, zonder uren in de keuken te staan. Kortom: echt een een culinair knuffelgerecht voor de herfst.
Hieronder vind je onze favoriete recepten voor zo’n vispannetje. Liever zelf iets bedenken? Dat kan ook.
Dit zijn wat ons betreft de bouwstenen van het ultieme vispannetje. Mix, match, improviseer — that’s part of the fun.
- Vis: kies twee of drie soorten: bijvoorbeeld zalm, kabeljauw (of koolvis) en wat garnalen of mosselen om de boel wat spannender te maken.
- Sausbasis: room + een slok droge witte wijn + visbouillon.
- Kruiden & smaakmakers: bieslook, dille, peterselie. Of: een dun plakje venkel, of een snuf saffraan als je zin hebt in iets chique.
- Topping: denk aan panko, dat wordt goudbruin en crunchy. De perfecte tegenhanger van de zachte saus. Of maak er een pie van met aardappelpuree, -schijfjes of een dakje van bladerdeeg.
Vispannetje: lijstje met recepten
Het maakt niet uit welke vis je voor deze romige casserole kiest. Nog lekkerder: kies niet één soort vis, maar van alles wat. Ook met de groenten kun je alle kanten op: courgette, venkel, paprika en ook broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten zijn heerlijk. Lekker met rijst, krieltjes of tagliatelle!
naar receptOok zalmfilet en garnalen zijn heerlijk in deze comfy visstoof.
naar receptDe lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden
naar receptDeze schelvisschotel is koolhydraatarm, rijk aan groenten en makkelijk te maken! Eet er puree van aardappel en knolselderij bij of wat brood, als je zin hebt in een vullende maaltijd. Dit komt vast van pas: de 6 lekkerste pureerecepten.
naar receptSherry en vis is zo'n topcombinatie! En dat schepje harissa geeft dit gerecht nog een extra heerlijke twist.
naar receptWij kregen dit op en top Belgische recept van restaurant Oesterput in Blankenberge. Eenvoudig zonder veel poespas, maar met heel veel smaak.
naar receptBij de vishandel en sommige supermarkten kun je ook een mix van verschillende soorten vis kopen, vaak speciaal samengesteld om te wokken. Ook ideaal voor deze vispie, en een flinke hand garnalen maken hem extra lekker.
naar receptComfort food uit de oven: in deze vispastei vind je de perfecte combi van vis, room en anijs. Lekker met een krokant dakje van bladerdeeg. Perfect voor een zondagslunch!
naar receptRomige vis met witte wijn en een krokant aardappeldakje: dat wil je toch?!
naar receptDeze visgoulash combineert vis in een kruidige saus met heerlijk dillerijst. De frisse smaak van dille geeft het gerecht een verfrissende twist. Dit simpele maar heerlijke gerecht is perfect voor een smaakvolle maaltijd.
naar receptBekijk ook: herfstgerechten om deze maanden te maken









