Wij onze sandwiches maar wat graag met geblancheerde knolselderij en kropsla. De roomkaasspread houd je makkelijk een paar dagen goed in de koelkast.
Maak ook heerlijke mosterd-peterselieboter met je favoriete delicious. mosterd!
sandwich met knolselderij, mosterdspread en rauwe ham
lunchgerecht | 6 personen
100 g knolselderij, in zeer dunne plakjes
12 sneetjes mooi bruin brood
12 plakjes rauwe ham
12 blaadjes kropsla ( uit het midden van de krop)
roomkaasspread
175 g smeerbare roomkaas
1 lente-ui, fijngesneden
3 tl kappertjes
1 el mayonaise
2 tl grove mosterd
2 tl honing
2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
Schil de knolselderij en snijd er mooie dunne plakjes van. Kook de knolselderijplakjes in ruim kokend water met zout 3-4 min. Giet de knolselderij af, dep droog en laat afkoelen.
Meng voor de spread alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de sneetjes brood dun met de spread, beleg de helft van de sneetjes met de helft van de plakjes knolselderij en bestrijk die weer met wat roomkaasspread. Verdeel er de slablaadjes over, dan de rauwe ham en dek af met de rest van de knolselderij. Dek af met de laatste sneetjes brood, belegkant naar beneden. Snijd de sandwiches door en geef ieder twee helften.
Bereiden ± 25 min.
RECEPT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS
Kies in dit recept voor delicious. grove mosterd. Bestel de lekkerste delicious. producten in onze webshop of vind ze bij een delicious. shop-in-shop in een Hudson’s Bay bij jou in de buurt.