Stop je een abrikoos in een taart, dan gebeurt er iets magisch (als je het ons vraagt): de suikers karamelliseren waardoor het vruchtje een diepe, amandelachtige smaak krijgt. Vergeet dus de aardbeien en frambozen die je meestal in de patisserie vindt, en ga voor abrikoos!
Want eerlijk is eerlijk, rood fruit belandt bijna als vanzelf in gebak. Terwijl abrikoos ook lekker fris en zomers is in een taart. Daarom doken we ons archief in op zoek naar de lekkerste abrikozentaarten, met succes.
Bakken met abrikozen is redelijk fool proof: ze geven minder vocht af dan perziken of pruimen, waardoor je deeg niet snel zompig wordt. Daarbij kun je ze met allerlei zaken combineren. De teamplayers houden van specerijen als kardemom en kaneel, maar ook van citroen of sinaasappel. Of combineer de vrucht klassiek met andere steenvruchten.
Waar ga jij voor? Een klassieke amandeltaart, supersimpele cottage cheesecake of toch maar een danish in plaats van een taart?
Bekijk ook: steenfruit! Deze 24 taarten lenen zich perfect voor perziken, abrikozen en kersen
7x abrikozentaart
Waan je op een Italiaans terras… Onder een parasolletje met een espresso en geurige abrikozentaart met romige amandelcrème.
naar receptOnder dit crunchy dakje zit een verrassing: zomerzoete abrikozen in romige amandelvulling. Neem een groot stuk mee als je door vrienden op de koffie of thee wordt uitgenodigd.Steenfruit! Deze 18 taarten lenen zich perfect voor perziken, abrikozen en kersen
naar receptDeze abrikozen-frangipanetaart maak je met knapperig bladerdeeg, zacht-romige amandelfrangipane en frisse abrikozen. Een supertaart voor tussendoor of als feestelijk dessert.Frangipane is verslavend lekker. Dus vooruit, ook nog de recepten van Marokkaanse m’hencha en een mango-bessentaartje met frangipane.Wil je een keer zelf bladerdeeg maken? Zo doe je dat!
naar receptAlison Roman: 'Dit is geen cheesecake. Het is een cake gemaakt met cottagecheese (hüttenkäse). Hij is wat aan de custardachtige kant, dus als je ooit verlangd hebt naar iets wat tussen een cheesecake en een gewone cake in zit, dan is dit wel wat voor jou.' 'Het is een van de makkelijkste recepten in Zoet Genoeg; je maakt hem in één kom met gesneden fruit naar keuze. Net uit de oven is hij wat soufflé, met een donkerbruine, prachtig glanzende toplaag, terwijl het binnenste onmogelijk verfijnd en smeuïg blijft. Wat ik het lekkerste vind: de gekaramelliseerde korreltjes cottagecheese op de bodem.'Probeer ook de citroenroomtaart met zeezout van Alison Roman.
naar receptVoor een nog smaakvollere taart, gebruik je hele kardemompeulen. Haal de zaadjes uit de groene peulen en maal ze fijn in een elektrische koffiemolen of vijzel. Kardemom smaakt licht naar citrus en eucalyptus en past verrassend goed bij abrikoos.
naar receptLet’s go nuts, want voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die noten en organiseer een feest voor je zintuigen! Deze luchtige schuimtaart maak je zonder bloem (yes, helemaal glutenvrij) en vul je met amandelen en abrikozen. Zijdezachte ricotta-room on top en hij is extra speciaal dankzij halva.Halva is een zoete specialiteit uit het Midden-Oosten. Van oorsprong Arabisch: 'halwa' betekent zoet in het Arabisch. Gemaakt van gemalen sesamzaad, suiker, honing, noten als amandelen of pistaches en plantaardige olie. Dit recept komt uit het laatste nummer van delicious.. Bestel hem hier!
naar receptHet lijkt op een spiegelei, maar dan zoet: tartelettes met frisse hangop, abrikozen en geurige rozemarijnsiroop. Als je de tartelettebodempjes en de hangop van tevoren maakt, ben je zó klaar.
Rozemarijn over? Maak rozemarijnzout voor over frieten van zoete aardappel!
Of maak een gebakje:
Met bladerdeeg uit de vriezer en abrikozen uit blik bak je à la minute iets zoets zonder boodschappen doen
naar receptBekijk ook: 10x zoete vijgen recepten: van easy vijgentaart tot chocolade clafoutis









