Voorkeur: vegetarisch
aantal | bijgerecht | | internationaal | vegetarisch
Laat tomaten op laag vuur langzaam inkoken tot sticky jam! Met dit recept maak je ± 350 ml jam.
Kookgerei
- gesteriliseerde potten
Ingrediënten
- 2 kg roma-tomaten, fijngesneden
- 2 rode chilipepers, fijngesneden
- 1 el korianderzaad, geroosterd en fijngewreven in de vijzel
- 1 ui, grof geraspt
- 6 tenen knoflook, geperst
- 660 g fijne kristalsuiker
- 185 ml rodewijnazijn
- ½ el zeezout
- sneetjes zuurdesemstokbrood, getoast, voor erbij
- zachte geitenkaas, voor erbij
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een grote pan met dikke bodem en voeg ½ tl versgemalen zwarte peper toe. Verwarm op hoog vuur al roerend tot net tegen het kookpunt.
- Kook de tomaten op laag vuur zachtjes in tot een dikke jam in 45-60 min. Leg intussen een schoteltje in de vriezer. Test na 45 min. of de jam dik genoeg is door een beetje jam op het ijskoude schoteltje te scheppen: als de jam stolt en je er met je vinger een lijn in kunt trekken die zichtbaar blijft, is hij dik genoeg. Kook anders nog even door.
- Doe de jam in de potten. Je kunt de jam 1 maand bewaren in de koelkast. Serveer op toast, met de geitenkaas.
Voedingswaarde
- calorieën: 914 kcal
- eiwit: 5 g
- vet: 4 g
- koolhydraten: 209 g
Zie deliciousmagazine.nl/steriliseren voor tips.
RECEPTEN, BEREIDING GEORGINA ESDAILE, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: tomaten tarte tatin