tomatenjam

tomatenjam
RECEPTEN, BEREIDING GEORGINA ESDAILE, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS
Voorkeur: vegetarisch

aantal | bijgerecht | | internationaal | vegetarisch

Laat tomaten op laag vuur langzaam inkoken tot sticky jam! Met dit recept maak je ± 350 ml jam.

Kooktijd:1 15

Totale tijd:1 15

Kookgerei

  • gesteriliseerde potten

Ingrediënten

  • 2 kg roma-tomaten, fijngesneden
  • 2 rode chilipepers, fijngesneden
  • 1 el korianderzaad, geroosterd en fijngewreven in de vijzel
  • 1 ui, grof geraspt
  • 6 tenen knoflook, geperst
  • 660 g fijne kristalsuiker
  • 185 ml rodewijnazijn
  • ½ el zeezout
  • sneetjes zuurdesemstokbrood, getoast, voor erbij
  • zachte geitenkaas, voor erbij

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een grote pan met dikke bodem en voeg ½ tl versgemalen zwarte peper toe. Verwarm op hoog vuur al roerend tot net tegen het kookpunt.
  2. Kook de tomaten op laag vuur zachtjes in tot een dikke jam in 45-60 min. Leg intussen een schoteltje in de vriezer. Test na 45 min. of de jam dik genoeg is door een beetje jam op het ijskoude schoteltje te scheppen: als de jam stolt en je er met je vinger een lijn in kunt trekken die zichtbaar blijft, is hij dik genoeg. Kook anders nog even door.
  3. Doe de jam in de potten. Je kunt de jam 1 maand bewaren in de koelkast. Serveer op toast, met de geitenkaas.

Voedingswaarde

  • calorieën: 914 kcal
  • eiwit: 5 g
  • vet: 4 g
  • koolhydraten: 209 g

Zie deliciousmagazine.nl/steriliseren voor tips.

RECEPTEN, BEREIDING GEORGINA ESDAILE, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: tomaten tarte tatin