pittige rode uienpickle

pittige rode uienpickle

In samenwerking met Tromp & Rueb

Tip: Gooi het marinadevocht van de rode uien niet weg, maar gebruik het samen met wat extra kruidenazijn in een dressing.

Recept: pittige rode uienpickle

Bereiden ± 30 min.

Breng 300 ml Tromp & Rueb kruidenazijn met 150 ml water, 125 g suiker, ½ tl zout, 1 rode chilipeper (in de lengte gehalveerd), 4 lange, dunne repen gember en 4 jeruk purut-blaadjes aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat nog 5 min. zachtjes trekken.

Haal de chilipeper, gember en jeruk purut-blaadjes uit het azijnmengsel en doe ze samen met 3 middelgrote rode uien (in dunne halve ringen) in een afsluitbare pot.

Schenk het azijnmengsel er warm overheen. Sluit de pot en laat helemaal afkoelen. Laat minimaal 2 uur, maar liever een paar dagen marineren.

TROMP & RUEB-AZIJN wordt volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen. Dat betekent een traditionele rijping – 100% puur – maar wel volgens een modern vervaardigingsproces.
Het resultaat is karakteristieke azijn voor een betaalbare prijs.

Eet de pittige rode uienpickle bij:

vegan shoarma van oesterzwam met pickles
Vegan shoarma? Ja, dat lees je goed! Culi-redacteur Merijn Tol laat zien hoe je 100% plantaardige shoarma van oesterzwammen maakt. Geserveerd in flatbreads met zelfgemaakte pickles erbij.
naar recept
Vegan shoarma oesterzwammen
Mexicaanse panuchos & cochinita pibil
Iedereen die zich een weg door Mexico gegeten heeft, zal warme herinneringen hebben aan deze karakteristieke snack & stoof. Ben je nog nooit aan die kant van de wereld geweest? Dan boek je gewoon een vliegensvlug food-retourtje met dit recept. Typisch Mexicaans streetfood maak je namelijk net zo makkelijk zelf en de smaak zal er niet minder om zijn. Wedden dat je het niet snel meer uit je hoofd krijgt?
De smaak te pakken? Ga dan lekker los met Mexicaanse tamales of taco’s con carne guisada.
naar recept
panuchos cochinita pibil
bibimbap
De Koreaanse keuken is niet heel ingewikkeld. Er wordt veel gestoofd en gesudderd en de bbq is vaak van de partij. Soms ben je wel wat tijd kwijt aan marineren of fermenteren.
Gelukkig zijn daar ook trucjes voor, zoals dit snelle inmaakrecept waarbij je de komkommer, daikon en wortel laat trekken in warme rijstazijn en suiker. Zo’n fris zuurtje past perfect bij bibimbap: een kom warme rijst getopt met groenten, pickles zoals kimchi, soms wat vlees en ei. Afgemaakt met sojasaus en gochujang (chilipasta) als belangrijkste smaakmakers.
Deze vegan bibimbap is een fijne start voor nieuwe fans van de Koreaanse keuken. Eet je liever bibimbap met vlees? Maak dan ook eens deze koreaanse bibimbap met entrecote.
naar recept

RECEPT: HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN, STYLING: MAAIKE KOORMAN, FOODSTYLING: MERIJN TOL

Bekijk ook: de lekkerste kerstmarinade op basis van azijn (de onmisbare smaakmaker)