de lekkerste kerstmarinade op basis van azijn (de onmisbare smaakmaker)

Juist in een klassieke saus, dressing of marinade zorgt azijn ervoor dat alle smaken beter tot hun recht komen. Dat is de pure kracht van een scheutje azijn; subtiel en in de bijpassende variant maakt het je gerecht perfect. Tromp & Rueb laat het je zien én proeven.

Tromp & Rueb-azijn wordt volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen. Dat betekent een traditionele rijping – 100% puur – maar wel volgens een modern vervaardigingsproces. Het resultaat is karakteristieke azijn voor een betaalbare prijs.

Azijn bij stoofvlees

Wist jij dat een scheutje azijn bij je (stoof)vlees wonderen doet? Het maakt je vlees lekker mals!

Kerstmarinade

Bereiden ± 10 min. Laat 250 g botersmelten in een steelpan. Rooster in een droge koekenpan ½ tl witte peperkorrels, 2 steranijs, 5 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 5 kardemompeulen 2-3 min. tot alles gaat geuren.

Maal de specerijen fijn in een koffiemolentje tot poeder en voeg toe aan de gesmolten boter samen met 75 ml natuurazijn van Tromp & Rueb. Wrijf de kalkoen van pag. 42 rondom in met deze kerstmarinade en laat minimaal 1 uur intrekken voordat je de kalkoen zijn verdere bereiding geeft.

Je gebruikt de marinade bijvoorbeeld in onderstaande recepten. Vervang in dat geval de genoemde marinade door de kerstmarinade.

kip met venkel, snijbiet en aardappels
Twee keer marineren is dubbel zoveel smaak! Eerst marineer je de kip met olie en citroen – daar wordt-ie supersappig van – en net voor het roosteren smeer je 'm nog een keer in met allerlei geurige specerijen. Over een smaakbom gesproken! En omdat je alles op één bakplaat maakt, is de afwas een eitje.
Bekijk ook: kip uit de oven: de 21 beste recepten
naar recept
traybake kip met aardappel snijbiet venkel
gevulde kalkoen
Wat is er meer kerst dan een echte kerstkalkoen. Ideaal als je een huis vol eters krijgt, want onderstand recept voor gevulde kalkoen is voor 14-16 personen! En zoals een echte Mister Kitchen betaamt, schept Mister Daan op over zijn kalkoen-record: ‘Ik heb wel eens drie dagen achter elkaar zo’n goudbruine, gevulde kanjer op tafel gezet. Easy.’
naar recept
geroosterde eendenborst en radicchiosalade met walnoot
Het is weer tijd voor het wildseizoen! De mannen van Mr Kitchen gingen weer op jacht, met als resultaat deze geroosterde eendenborst met radicchiosalade en walnoot.
naar recept
eendenborst-delicious