Wist je dat açai bowls oorspronkelijk uit Brazilië komen? Deze supergezonde bowls vinden hun roots in het Amazonegebied, waar de açai-bes al eeuwenlang wordt gegeten door lokale gemeenschappen.
Açai staat bekend om z’n diepe, paarse kleur en de rijke smaak die een beetje doet denken aan bosbessen en chocolade. Het beste van alles? Deze bes zit bomvol antioxidanten en gezonde vetten, perfect voor een vroege energieboost die de hele dag blijft hangen!
Voor zo’n paars-blauwe kom heb je overigens nauwelijks een recept nodig. Voeg vooral toe wat je lekker vindt: van peer, amandelpasta tot een scheutje sinaasappelsap. Dat geldt zelfs nog meer voor de toppings. Leef je uit met noten, zaden en pitten en denk buiten de gebaande paden. Geroosterde boekweit is bijvoorbeeld heerlijk als topping, maar een paar pepernoten zouden ook niet verkeerd smaken.
Wil je nog meer weten over de açai bowl? In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.
Açai bowl recept
Ingrediënten
- 200 g bevroren açai-pulp of 2 el açai-poeder
- 1 banaan, bevroren
- 150 ml ongezoete amandelmelk, of een andere plantaardige melk
- 1 handvol bevroren blauwe bessen, ongeveer 50 g
Topping
- 50 g blauwe bessen, vers of diepvries
- 50 g frambozen, vers of diepvries
- 50 g rode bessen, vers of diepvries
- 1-2 el geraspte kokos
- 1 el 100% pindakaas
- handje granola, optioneel
Instructies
- Doe de açai-pulp (of het poeder), de bevroren banaan, amandelmelk, en bevroren blauwe bessen in een blender. Blend tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe als het mengsel te dik is.
- Verdeel het açai-mengsel over twee kommen.
- Verdeel de verse blauwe bessen, frambozen en rode bessen over de kommen. Strooi de geraspte kokos erover en voeg een lepel pindakaas toe en eventueel een handje granola.
Voedingswaarde
Dit recept printenProbeer ook eens: tropisch havermout ontbijt met kokos – stap voor stap recept
En wil je meer inspiratie: Shop de delicious. van deze maand!