Thaise soep & curry-recepten om je aan op te warmen

Het is weer voorbij die mooie zomer. En stiekem vinden we dat helemaal niet erg, want hoe heerlijk is het om je nu weer te laven aan soepen en stoofgerechten? Helemaal als het Thaise soep of curry is, zijn we blij.

Waarom? Onderstaande recepten zijn stuk voor stuk lekker vol en romig van smaak, maar met tropische hints. Zo kunnen we toch een beetje terugdenken aan die zomer. Thaise curry onderscheidt zich van Indiase curry door het ingrediëntengebruik. Zo vind in Thaise curry’s vaak verse kruiden en ingrediënten (denk: gember, citroengras).

Ook goed om te bekijken: 18x Thaise recepten waar de afhaal niet tegenop kan

Doordat de basis vaak is gemaakt met kokosmelk, is het gerecht vaak wat romiger en milder dan de Indiase varianten. Bij Indiase curry’s start je vaak met droge kruiden, uien, gember en knoflook en voeg je later tomaten, room of yoghurt toe.

Lees ook: zelf currypasta maken: 3 recepten voor korma, jalfrezi en Thaise groene curry

Thaise soep & curry-recepten om je aan op te warmen

thaise viscurry met noedels
Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise curry met witvis, sugarsnaps en rijstnoedels zet je binnen no-time op tafel!
naar recept
thaise-viscurry-delicious
thaise massaman curry met aardappel, bloemkool en ei
We love curry! In alle soorten en varianten. Deze met aardappel, bloemkool en ei heeft lekker veel bite en vult goed. De curry is simpel en staat in 25 min. op tafel.
Maak er zelf platbrood bij om in de curry te dippen! Bekijk hier verschillende soorten platbrood.
naar recept
bloemkool
aardappelcurry met spinazie, curryblaadjes en mosterdzaad
Omdat we zo dol zijn op Thaise rode curry, maar ook op de specerijencombinatie die je terugvindt in veel Zuid-Indiase curry's (mosterdzaad + curryblaadjes) hebben we ze gecombineerd. Het resultaat is verbluffend!
naar recept
thaise soep en curry - aardappelcurry met ei

Thaise soep

garnalen tom yam
De Aziatische keuken staat bekend om haar lichte gerechten bomvol smaak. Deze tom yam is goed gevuld en kun je prima als hoofdgerecht eten.
Meer uit de Thaise keuken:
rode curry drumsticks
naar recept
tom yam
Thaise doperwten-kokossoep
Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en – altijd fijn – supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.
Nog zo'n Thaise altijd-goed-soep maken?
naar recept
Thaise doperwten-kokossoep - delicious
Thaise vissoep met koriander
Thaise vissoep is van velen een favoriet. Daarom is het altijd fijn om een goed recept bij de hand te hebben. Zoals deze vissoep met koriander, rode currypasta en rijstnoedels.
Deze Thaise doperwten-kokossoep is ook erg lekker!
naar recept
thaise vissoep
thaise noedelsoep met garnalen en ei
Sommige dagen vragen om iets extra snels & pittigs. Deze soep vol krachtige smaken heb je zo op tafel, zeker als je zo’n fijne Quooker-kraan in de keuken hebt. Want daaruit tap je direct kokend water en zo is je bouillon in no time klaar.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
naar recept
thaise noodle soep - delicious
wortel-bataatsoep met Thaise pesto
Pure soep van zoete aardappel en wortel is al heerlijk, laat staan met deze geurige kokos en currypasta. Je maakt hem helemaal af met pesto van Thaise basilicum en koriander.
Probeer ook deze bataat-pastinaaksalade.
naar recept
thaise viscurry met pompoen en tomaat
Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!
naar recept
thaise viscurry - delicious
tom kha gai – thaise kip-kokossoep
delicious. lezer Reinout Dehaene: 'Ik ben een aantal delicious. exemplaren kwijt, uitgeleend vermoed ik en nooit terug gekregen. Daarin stond een recept voor een heerlijk kokossoepje, dat ik dus kwijt ben. Zou ik dat recept kunnen krijgen? Volgens mij zat het in de 2007-2008 jaargang.'
Redactie delicious.: 'In delicious. nummer 11 van 2007 stond de Thaise kip-kokossoep. Het recept geven we je graag hieronder. Geef er krokante maïskoekjes bij.'
Deze lichte, romige tom kha gai – een klassieke Thaise soep – is een explosie van hete, zoete en zure smaken. Serveer deze soep met goudbruine maïskoekjes die je in zoete chilisaus doopt.
naar recept
tom kha

Bekijk ook: stoof met garnalen

thaise soep en curry - aardappelcurry met ei
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.