tomatenbouillon met pastis

tomatenbouillon met pastis
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, veganistisch

aantal 4 | voorgerecht | | frans | glutenvrij, lactosevrij, vegan

Een heel verfijnde bouillon, de pastis is prachtig in balans met de tomaten. Serveer deze soep als voorgerecht van een uitgebreid zomerdiner, waneer de tomaten op hun best smaken.

Kooktijd:45

oven15

Totale tijd:1

Ingrediënten

  • 800 g rijpe trostomaten
  • 75 ml pastis, slijter
  • 12 cherry- of kerstomaatjes aan de tak
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de sjalotten fijn. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Bak de sjalot zachtjes 2 min.
  3. Snijd intussen de tomaten in stukken. Bak de tomaten 2 min. mee met de sjalot. Voeg de pernod en vervolgens 800 ml water toe. Breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat de tomaten zonder deksel 25 min. op laag vuur trekken; niet koken!
  5. Leg ondertussen de cherrytomaatjes op een bakplaat. Schuif de tomaatjes in de oven en pof ze 10-15 min., of tot het velletje net openbarst. Houd apart.
  6. Schenk de bouillon met de tomaten door een zeef en vang de bouillon op. Breng de bouillon goed op smaak met zout en een beetje peper.
  7. Schep de bouillon in 4 diepe borden en leg de gepofte tomaatjes erin.

Voedingswaarde

  • calorieën: 137 kcal
  • eiwit: 2 g
  • vet: 6 g
  • koolhydraten: 11 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekkere toet: chocolade-clafoutis met vijgen en bramen