BLT met groene tomaat & falafelkruiden

BLT met groene tomaat & falafelkruiden
Recept: Georgie Esdaile Fotografie: Nigel Lough Styling: Kirsten Jenkins
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | amerikaans | lactosevrij

Groene tomaten zijn steviger en smaken lekker fris-zuur. Perfect dus in deze BLT met romige avocado.

Kooktijd:40

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • snufje cayennepeper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el sesamzaad
  • 125 g fijne polenta
  • 1/2 tl zeezoutvlokken
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
  • ± 500 g grote groene tomaten, in 2 cm-plakken
  • olie, om in te bakken
  • 12 plakjes bacon
  • 8 sneden vers zuurdesembrood
  • 150 g mayonaise
  • 8 blaadjes kropsla
  • 2 rijpe avocado’s, in plakjes
  • 70 g toum*
  • zoetzure pepertjes, voor erbij

Instructies

  1. Meng de specerijen en kruiden met het sesamzaad, de polenta, zoutvlokken en 1⁄4 tl peper. Strooi de bloem in een diep bord. Roer de eieren los in een ander diep bord.
  2. Wentel de tomaat eerst door bloem, dan door losgeroerd ei en tenslotte door het polentamengsel. Verhit een bodem olie van 2 cm in een koekenpan. Bak een portie tomaat 3-4 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de plakken tomaat bakt.
  3. Leg de bacon in een andere koekenpan en verhit op matig vuur. Bak de plakken zonder olie krokant in 3-4 min. Keer ze halverwege.
  4. Bestrijk 4 plakken brood met mayonaise. Beleg met sla, bacon, tomaat en avocado. Besmeer de overige plakken brood met toum en dek de sandwiches ermee af. Serveer met de pepertjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 965 kcal
  • eiwit: 23 g
  • vet: 62 g
  • koolhydraten: 73 g

* Toum is een knoflookdip, te koop in de ruimgesorteerde supermarkt of oosterse supermarkt.

Recept: Georgie Esdaile | Fotografie: Nigel Lough | Styling: Kirsten Jenkins.

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kun je courgette ook rauw eten?