bananenbrood met macadamia en limoenglazuur

bananenbrood met macadamia en limoenglazuur
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.

Zelden hebben we geen zin in bananenbrood, er zijn ook zoveel verschillende versies! Neem nou dit recept met superkrokante macadamianoten en een frisse limoenglazuur, die is weer heel anders dan dé delicious. klassieker. Daar krijg je toch geen genoeg van?

Heb je iets te vieren, en wil je makkelijke uitdeel-recepten, haal dan nu de nieuwe delicious. in huis met extra veel zoete recepten voor gemberkoekjes, haver- en cornflakesrepen of een verleidelijke choco-salami. Shop ‘m hier:

Bananenbrood met macadamia en limoenglazuur

aantal 8 | gebak, zoet | | |
Soms heb je gewoon zin in stevig bananenbrood met de boterige crunch van macadamia's.
Kooktijd15 minutes
oven1 hour
Totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: cakevorm van 10×20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeroerd
  • 200 g geprakte banaan (± 4 kleine bananen)
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl gemberpoeder
  • 80 ml karnemelk
  • 80 g macadamianoten of hazelnoten, geroosterd, grof gehakt

limoenglazuur

  • 120 g poedersuiker + evt. extra
  • rasp van 1 biolimoen + 1-2 el sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een mengkom met de mixer op lage snelheid de boter en basterdsuiker romig.
  • Klop de eieren een voor een erdoor en klop steeds goed na elke toevoeging. Spatel de geprakte banaan erdoor.
  • Meng in een grote kom de bloem, baksoda, het gemberpoeder en een snuf zout. Voeg het bananenmengsel, de karnemelk en macadamianoten toe en spatel alles door elkaar.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak in ±1 uur tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon of met wat kruimels uitkomt. Laat het bananenbrood ± 10 min. rusten in de bakvorm, stort op een rooster en laat verder afkoelen.
  • Klop intussen in een kom de poedersuiker met de limoenrasp en 1 el van het sap tot een dik glazuur. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe als het glazuur te dun is of wat extra sap als het glazuur te dik is. Verdeel het glazuur over het afgekoelde bananenbrood.

Voedingswaarde

calorieën: 509kcal
eiwit: 6g
vet: 22g
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Handige tip: bananenbrood bewaren? Zo blijft het langer vers