bananenbrood bewaren? Zo blijft het langer vers

Je hebt zojuist een kakelvers bananenbrood op tafel gezet, nog dampend en veel te verleidelijk om eerst af te laten koelen. Met ons recept bak je natuurlijk de lekkerste! Maar nu rijst de vraag: hoe bewaar je een bananenbrood? En kun je het invriezen?

Lekkere lunch: tosti met pesto en zuurkool

Als je van plan bent het binnen de komende dagen op te eten…

Neem je elke dag een paar plakken mee naar werk, of heb je een groot gezin of studentenhuis die allemaal wel een stukje lusten, dan kun je bananenbrood prima op kamertemperatuur bewaren. Uiteraard moet de cake netjes afgedekt worden met folie of in een speciale bewaardoos voor cake, zodat-ie niet uitdroogt. Op deze manier blijft je bananenbrood zeker 3 a 4 dagen goed.

Belangrijk: je bananenbrood moet helemaal afgekoeld zijn voordat je ‘m inpakt met folie. Blijft er restwarmte achter, dan krijg je vocht, en dat resulteert in een zompige cake. Zonde!

In de koelkast?

In de koelkast kun je over het algemeen je bananenbrood, mits goed luchtdicht ingepakt in folie, langer bewaren. Reken op een week. Helaas lever je wel een klein beetje in op de smaak. Tip: bak een plak bananenbrood kort in de pan, of stop tussen het tosti-ijzer met een bakpapiertje. Want warm brood is altijd lekkerder!

Bananenbrood invriezen

Wil je bananenbrood langer dan een week bewaren? Stop het dan in de vriezer. Dat kan in zijn geheel, als er bijvoorbeeld een verjaardag gepland staat waarbij je de hele cake wil serveren.

Maar eet je liever af en toe een stukje, snijd je bananenbrood dan in plakken en verpak deze apart in folie. Op deze manier kun je tot maximaal 3 maanden genieten van je favoriete baksel.

Op zoek naar een herfsttaart? 18x onze favorieten

bananenbrood bewaren
UNSPLASH