Onlangs gaven we je al hét recept voor de perfecte aardappelpuree. Enthousiast geworden in je hoeveelheden en heb je wat over na de feestdagen? Dan borrelt misschien de vraag op: kun je aardappelpuree later opwarmen?
En zo ja, hoe lang moet dat dan?
Aardappelpuree opwarmen
De puree is natuurlijk het lekkerst als je het vers maakt. Het is namelijk een grote hoeveelheid om op te warmen en dan droogt het een beetje uit.
Als je het toch van tevoren wilt maken, maak het dan helemaal, doe het alvast in een ingevette ovenschaal en laat afkoelen.
Je kunt er dan een klein laagje paneermeel overheen strooien en ongeveer 50 gram in hele kleine klontjes gesneden boter over verdelen.
In de oven
Verwarm de oven dan voor op 185°C. Zet de schaal eerst afgedekt met aluminiumfolie in de oven en warm het geheel in 25-35 minuten op tot flink heet. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie eraf, zodat er een korstje op komt.
Bekijk ook: puree van knolselderij en pastinaak met roodbaars