basisrecept voor banketbakkersspijs

basisrecept voor banketbakkersspijs
Recept: Dosia Brewer | Fotografie: Eric van Lokven | Bereiding: Yvonne Jimmink

Lang leve banketbakkersspijs. Dat is namelijk de basis voor heel veel lekkers. Denk aan kerststollen, speculaas of andere lekkere baksels. Dit is hét basisrecept voor banketbakkersspijs.

Lees ook: zo ontdek je of er écht amandelspijs in je stol of staaf zit

Basisrecept voor banketbakkersspijs

Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij

aantal 500 | | feestdagen, feestelijk | | glutenvrij, lactosevrij

Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.

Kooktijd:50

weken + rusten2 12

Ingrediënten

  • 125 g witte bonen
  • 350 g kristalsuiker
  • ½ ei
  • 1 el citroensap + rasp van 1 biocitroen
  • 1 tl amandelaroma

Instructies

  1. Week de bonen 12 uur in ruim koud water. Kook de bonen in water zonder zout, na 30-45 min. zijn ze gaar maar nog wel stevig. Giet ze af en spoel af met koud water. Laat helemaal afkoelen en dep droog. Pureer de bonen, suiker, het citroensap en de -rasp, een snuf zout en het amandelaroma in de kom van de keukenmachine en pureer tot grovere of fijnere massa. Laat in de koelkast het liefst nog 2 nachten rijpen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 370 kcal
  • eiwit: 6 g
  • vet: 1 g
  • koolhydraten: 81 g
Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!