je kerstdiner voorbereiden: dit kun je nu al invriezen!

je kerstdiner voorbereiden: dit kun je nu al invriezen!

Veel gasten? Maak alvast wat ruimte in je vriezer voor deze tijdwinners. Op de dag zelf geldt: ontdooien maar! Dit kun je een paar weken van tevoren doen en maken. Zo heb je de mis-en-place voor het kerstdiner al in de vriezer.

Lees ook: Ontdooien en verhitten als een expert

Wil je nog meer tips om de kerst goed voor te bereiden? Of gewoon alvast kerstrecepten? Bestel dan ons nieuwste nummer!

Voor een goede mis-en-place voor het kerstdiner heb je alleen je vriezer nodig. Doe als een chef en bereid je tot in de puntjes voor op het kerstdiner.

Met een overzicht, goede planning en dito voorbereiding houd je het kerstdiner van A tot Z ontspannen. De vriezer is je beste vriend deze feestdagen!

KNEDEN – maak deeg voor koekjes of taart (zoet & hartig), vorm er platte schijven van en vries in.
• IJS SCHEPPEN – schep mooie bollen, rol ze door fijngehakte noten of geroosterd amandelschaafsel en vries in.
BOUILLON TREKKEN – trek bouillon en vries het in. In een ijsblokjesvorm maak je handige ‘bouillonblokjes’.
• SOEZEN BAKKEN – vries ze in en vul ze last minute of piep soesjes op in de oven.
• SAUS MAKEN – rodewijnsaus, cranberrysaus, jus, pesto, vruchtensaus en tomatensaus zijn allemaal sauzen die je van tevoren kunt maken en invriezen.
• STOVEN – van Marokkaanse tajine tot wildstoof: stoofgerechten laten zich perfect invriezen.
• BROOD BAKKEN – piep zelfgemaakt brood of broodjes uit de vriezer last minute op en ze zijn weer krakend vers.
• GROENTEN FIJNSNIJDEN – snijd bijvoorbeeld ui, wortel of bleekselderij fijn, verdeel in een enkele laag over een tray en vries in. Wanneer de stukjes groente eenmaal zijn bevroren, kun je ze in goed afsluitbare bakjes bewaren.
• HAKKEN EN RASPEN – hak of rasp knoflook, gember of citrusschil fijn, vul een ijsblokjesvorm met kleine porties en vries in.