aantal 4 |
bijgerecht |
|
japans |
lactosevrij
bijgerecht |
|
japans |
lactosevrij
Een te gek bijgerecht om bij andere Japanse gerechten op tafel te zetten. Heerlijk fris dankzij de ponzu en verrassend romig!
Heb je deze okonomiyaki al geprobeerd?
Kookgerei
-
evt. ook nodig: mandoline
Ingrediënten
- 2 stukken zijden tofoe* à 300 g
- 250 g haricots verts, afgehaald
- 125 ml ponzu-saus*
- sap van 1⁄2 citroen
- 8 radijsjes, in heel dunne plakjes geschaafd
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- geroosterd zwart en wit sesamzaad togarashipeper* (of cayennepeper) en korianderblad, om erover te strooien
Instructies
-
Leg 3 lagen keukenpapier op een bord. Stort de stukken tofoe heel voorzichtig op het keukenpapier. Laat 10 min. uitlekken en op kamertemperatuur komen. Snijd in niet te grote blokjes.
-
Breng intussen de steelpan met licht gezouten water aan de kook. Blancheer de haricots verts er 4 min.in, giet af en dompel onder in een kom ijskoud water. Giet weer af, laat uitlekken en trek de haricots verts in de lengte uit elkaar. Meng in een kleine kom de ponzusaus en het citroensap.
-
Schep de haricots verts en radijsjes op een schaal en verdeel de blokjes tofoe erover. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met bosuitjes, sesamzaad, togarashipeper en korianderblad.
Voedingswaarde
calorieën: 156kcal
eiwit: 11g
vet: 6g
koolhydraten: 14g
RECEPTEN, BEREIDING: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!