Een te gek bijgerecht om bij andere Japanse gerechten op tafel te zetten. Heerlijk fris dankzij de ponzu en verrassend romig! Heb je deze okonomiyaki al geprobeerd?
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Kookgerei
evt. ook nodig: mandoline
Ingrediënten
2stukken zijden tofoe* à 300 g
250gharicots verts,afgehaald
125mlponzu-saus*
sap van 1⁄2 citroen
8radijsjes,in heel dunne plakjes geschaafd
2bosuitjes,fijngesneden
geroosterd zwart en wit sesamzaadtogarashipeper* (of cayennepeper) en korianderblad, om erover te strooien
Instructies
Leg 3 lagen keukenpapier op een bord. Stort de stukken tofoe heel voorzichtig op het keukenpapier. Laat 10 min. uitlekken en op kamertemperatuur komen. Snijd in niet te grote blokjes.
Breng intussen de steelpan met licht gezouten water aan de kook. Blancheer de haricots verts er 4 min.in, giet af en dompel onder in een kom ijskoud water. Giet weer af, laat uitlekken en trek de haricots verts in de lengte uit elkaar. Meng in een kleine kom de ponzusaus en het citroensap.
Schep de haricots verts en radijsjes op een schaal en verdeel de blokjes tofoe erover. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met bosuitjes, sesamzaad, togarashipeper en korianderblad.