Okonomiyaki met garnalen

Okonomiyaki met garnalen
lactosevrij
aantal 4 |
brunch, hoofdgerecht, lunch |
weekend |
aziatisch, japans |
lactosevrij
Okonomiyaki is een Japans streetfood gerecht en kun je het best omschrijven als een kruising tussen een hartige pannenkoek en een omelet. In de meeste recepten worden in ieder geval kool, eieren, Japanse mayonaise en speciale Okonomiyakisaus gebruikt. Vaak worden de pannenkoekjes ook nog getopt met katsuobushi: gedroogde tonijnvlokken. Deze variant wordt gemaakt met garnalen.
kooktijd20 minutes

ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren losgeroerd
  • 3 el witte misopasta shiro*
  • 250 ml koud bruisend water
  • ¼ witte kool in dunne reepjes
  • 1 courgette grof geraspt
  • 3 bosuitjes in dunne ringetjes, plus extra om te bestrooien
  • 20 middelgrote rauwe garnalen gepeld, darmkanaal verwijderd en horizontaal gehalveerd
  • ± 5 el zonnebloemolie
  • avocadopartjes Japanse mayonaise, malse spinazieblaadjes en geroosterd wit sesamzaad voor erbij

instructies

  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in het midden en meng hierin het ei en de misopasta door elkaar. Schenk het bruisende water erin en roer tot een glad beslag. Schep de groenten, garnalen en wat zout en peper erdoor.
  • Gebruik 2 grote koekenpannen en verhit in elke pan 1 el olie op matig vuur. Schep er bergjes beslag in van elk 4 el en bak ze in 4 min. per kant tot gare, goudbruine pannenkoekjes. Schep ze op een met bakpapier bekleed bord en dek ze losjes af met een vel aluminiumfolie om ze warm te houden. Bak zo 16 pannenkoekjes met de rest van de olie en het beslag.
  • Serveer de okonomiyaki warm met avocadopartjes, Japanse mayonaise, spinazieblaadjes, geroosterd sesamzaad en nog wat bosuitjes.

Voedingswaarde:
|
|
|

auteur: delicious.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Okonomiyaki met garnalen
Uit: Tokyo Tales – Hayden Quinn | Recept: Hayden Quinn Beeld: Brett Stevens Styling: Kirsten Jenkins