gestoomde vis met citroenpeper en peterselieboter

gestoomde vis met citroenpeper en peterselieboter
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij
De royale hoeveelheid boter met parmezaan bij de gestoomde vis is heerlijk, maar je kunt ook minder boter gebruiken. De zoete doperwtjes zijn er extra lekker bij.
Bekijk ook: gevulde zalm met perzik en citroentijm
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: stoommand (35 cm Ø)

Ingrediënten

  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 3 el citroenpeper*
  • 20 g (1⁄4 bos) bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
  • rasp en sap van 1 biocitroen + extra citroenpartjes voor erbij
  • 4 witvisfilets* à 220 g met vel
  • 250 g haricots verts of dunne sperziebonen
  • 100 g doperwten vers of diepvries
  • 1 bos dunne groene asperges, onderkantjes eraf gesneden
  • 3 sjalotten, in flinterdunne ringen geschaafd
  • 25 g 5 el fijngeraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Vul een pan waarop de stoommand past voor driekwart met water en breng aan de kook. Zet de stoommand erop. Knip een passend rond stuk bakpapier voor in de stoommand en prik op veel plaatsen in met een satéprikker. Leg in je stoommand.
  • Doe intussen de boter in de kleine kom van de mixer en klop licht en luchtig met de ballongarde. Meng de geklopte boter met de knoflook, citroenpeper, peterselie en citroenrasp. Breng op smaak met zout en evt. nog meer peper.
  • Doe de helft van deze peterselieboter in een steelpan en laat al roerend smelten op matig vuur. Kwast de visfilets er royaal mee in en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de visfilets in de stoommand. Stoom afgedekt in 8-10 min. gaar. Laat 5 min. rusten.
  • Doe intussen de haricots verts of sperziebonen, doperwten en asperges in een grote pan met licht gezouten kokend water en kook ze* in 2-3 min. beetgaar. Giet af, laat 1 min. uitlekken, doe over in een grote kom en schep om met de helft van de overgebleven peterselieboter. Voeg de sjalotten en parmezaan toe, bestrooi met peper en zout en verdeel over borden. Leg de visfilets erop en schep de rest van de peterselieboter erop. Serveer met citroenpartjes.

Voedingswaarde

calorieën: 738kcal
eiwit: 57g
vet: 48g
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
* Citroenpeper is bij veel supermarkten te koop. Of vijzel wat geraspte citroenschil door je peper heen. Neem voor witvisfilet bijv. kabeljauw, heilbot of zeewolf, je hebt een beetje stevig visvlees nodig. Je kunt de groenten ook stomen – de stoomtijd is gelijk aan de kooktijd – dan behouden de groenten nóg meer smaak.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pissaladière – Franse pizza met ansjovis en gekaramelliseerde uien