temaki: makreel-zeekraal handroll – een stap voor stap uitleg

temaki: makreel-zeekraal handroll – een stap voor stap uitleg
DOSIA BREWER

Voor een handroll (of in het Japans: temaki sushi) heb je geen sushimatje of stokjes nodig. Je rolt hem zo op en eet’m uit de hand. De bekendste is misschien wel de California handroll met krabstick, komkommer, avocado, mayonaise.  Maar probeer ook eens deze Hollandse versie met gerookte makreel en zeekraal: de Holland handroll!

Flatbread maken? Zo doe je dat stap voor stap

Ingrediënten voor de handroll / temaki

125 g sushirijst 
40 ml warme sushiazijn + ± 100 ml om te blancheren
2 nori vellen, doormidden geknipt
1 tl geraspte mierikswortel + evt. extra voor erbij
± 15 g zeekraal
± 10 g worteljulienne
± 10 g bietenjulienne
1 bosuitje in dunne reepjes van ± 8 cm
½ makreelfilet, in reepjes van ± 8 cm
evt. sojasaus voor erbij

Stap voor stap markreel-zeekraal temaki sushi