Een eenpansgerecht met zalm: een ideaal recept voor doordeweeks. Op zoek naar meer recepten voor elke dag? Bestel onze special met 45 recepten!
eenpansgerecht: zalm met honing-miso en bimi
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
japans |
Met sake, miso en bouillon maak je een in een handomdraai een complexe saus voor bij een stuk zalmfilet. De bimi gaar je in dezelfde saus, wat betekent dat je – mits je een rijstkoker hebt – maar één pan nodig hebt.
Ingrediënten
- 1 el sesamolie
- 5 el vloeibare honing
- 3 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 150 g witte shiro miso
- 3 el kook-sake supermarkt
- 500 ml groentebouillon
- 3 el citroensap
- 400 g bimi, dikke steeltjes in de lengte gehalveerd
- 4 zalmfilets à 200 g zonder vel
- ¼ bosje koriander fijngesneden + extra voor garnering
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 2 tl wit sesamzaad
- 2 tl zwart sesamzaad
- gestoomde witte rijst, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een grote, ovenbestendige koekenpan op matig tot hoog vuur. Verwarm hierin al roerend de sesamolie met de honing, gember en knoflook 1-2 min. tot de aroma’s vrijkomen.
- Roer de miso, sake, bouillon en het citroensap erdoor. Breng aan de kook.
- Neem van het vuur, voeg de bimi en zalm toe en wentel de zalm door de misosaus. Leg de zalm plat op de groente. Zet de pan in de oven en bak de zalm in 12-15 min. rosé vanbinnen en licht gekaramelliseerd vanbuiten. Garneer met de koriander, rode peper en het sesamzaad. Serveer met rijst.
Voedingswaarde
calorieën: 808kcal
eiwit: 50g
vet: 41g
koolhydraten: 58g
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: zalm uit de oven: de 13 ultieme recepten