Recept pollo alla milanese
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels in blokjes* van 1 cm
- 3-4 takjes rozemarijn, gehalveerd
- 450 g kipfilets, (2 stuks)
- 3 el bloem
- 50 g paneermeel
- 2 eieren
- 3 el rozijnen
- 600 g spinazie
- 8 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier. Leg de rozemarijn ertussen en besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak, schep om en rooster de aardappeltjes goudbruin en gaar in 25 min.
- Voorgekookte aardappelblokjes hebben ± 15 min. nodig.
- Snijd intussen de kipfilets horizontaal door zodat 4 platte filets ontstaan. Sla ze tussen twee vellen plasticfolie met de deegroller tot platte schnitzels. Dep ze droog met keukenpapier.
- Strooi de bloem en het paneermeel op 2 aparte borden en klop de eieren met zout en peper naar smaak los in een diep bord. Haal de kipschnitzels achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
- Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de kipschnitzels in 10-12 min. goudbruin en gaar. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de laatste 2 el olijfolie in een tweede koekenpan. Bak de knoflook 1 min. Voeg in porties de rozijnen en de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipschnitzels op 4 borden en schep de spinazie en aardappeltjes erbij.
calorieën: 818kcal
|eiwit: 43g
|vet: 35g
|koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
* Aardappelblokjes in zakjes van 450 g, voorgesneden en voorgekookt, koop je kant-en-klaar bij de supermarkt.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook heerlijk: couscous met artisjok in gerookte-paprikasaus
Bekijk ook deze gezonde recepten met kip: 22 heerlijke maaltijden