risotto uit de oven met pastinaak

risotto uit de oven met pastinaak

Als je het over comfortfood hebt… deze eenpanner behoort helemaal tot die categorie. Heerlijke risotto gegratineerd in de oven met pastinaak en 2 soorten kaas. What’s not to like?

Risotto uit de oven met pastinaak en 2 soorten kaas

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal, italiaans | vegetarisch

Leg, voor wat extra diepte in smaak, nog wat plakjes pancetta tussen de kaas.

Kooktijd:30

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 500 g pastinaak, geschild en in blokjes
  • 6 takjes rozemarijn
  • 300 g risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 150 g gorgonzola dolce
  • 25 g parmezaanse kaas, stukje, geraspt

voorraad

  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie

Instructies

  1. Snijd de sjalotjes fijn. Smelt in een ovenbestendige pan met dikke bodem de helft van de boter. Bak de sjalotjes met 2 takjes rozemarijn 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min.
  2. Doe de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
  3. Voeg dan in 3-4 porties de bouillon toe. Kook de rijst in 16-18 min. zachtjes beetgaar; voeg pas weer bouillon toe als de rijst de vorige bouillon bijna volledig heeft opgenomen. Roer regelmatig.
  4. Verwarm intussen de ovengrill voor. Neem de risotto van het vuur en roer de resterende 25 g boter erdoor. Verdeel de gorgonzola over de risotto en bestrooi met de parmezaanse kaas.
  5. Zet de risotto onder de ovengrill en gril een paar minuten tot de kaas bubbelt en begint te kleuren. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de laatste 4 takjes rozemarijn krokant en leg ze op de risotto. Lekker met een frisse salade.

Voedingswaarde

  • calorieën: 1078 kcal
  • eiwit: 34 g
  • vet: 40 g
  • koolhydraten: 140 g

R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: paddenstoelenrisotto met eend en rucola