aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
internationaal |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
internationaal |
Een simpel gerecht bomvol smaak dat snel op tafel staat… Dat is dit stoofpotje! Niet te zwaar op de maag door de zachte vis en genoeg umami om je met een voldaan gevoel van tafel te laten gaan.
Wil je er nog iets lekkers naast? Maak dit marjolein-knoflookbrood met spanakopita-dip!
Ingrediënten
- 2 el olie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, fijngesneden
- 200 g prei, in ringen
- 1 el bloem
- 100 ml witte wijn
- 200 ml visfond (1 pot)
- 100 ml slagroom
- 2 el dijonmosterd
- 1 laurierblaadje
- 2 el verse oregano, fijngesneden + extra voor erover
- 100 g Hollandse garnalen
- 400 g zalm, zonder vel (4 moten)
- 250 g kastanjechampignons, in kwarten
- 25 g boter
Instructies
-
Verwarm de olie in een ruime hapjes- of braadpan en fruit hierin de knoflook, ui en prei tot de groenten zacht zijn. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Schenk wijn, fond en room erbij en roer alles goed door zodat er een heel licht gebonden saus ontstaat. Voeg de mosterd, laurier en oregano toe, breng de saus aan de kook, laat 5 min. zachtjes koken en roer af en toe.
-
Schep de garnalen door het gerecht. Bestrooi de zalm met peper en zout en leg de vismoten naast elkaar in de saus. Stoof de vis afgedekt ± 5 min. zachtjes in de saus tot de vis gaar is.
-
Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur 3-5 min. tot ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de zalm uit de saus op borden en lepel er dan de saus over. Serveer met de champignons en garneer met verse oregano. Lekker met geroosterde aardappels.
Voedingswaarde
calorieën: 470kcal
eiwit: 30g
vet: 35g
koolhydraten: 7g
RECEPT, BEREIDING: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE ERIC: VAN LOKVEN | STYLING: JAN WILLEM VAN RIEL.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!