In het Oosten snappen ze heel goed dat je het beste naar specerijen en chili’s kunt grijpen om warm te blijven op koude dagen. En nu november echt aanvoelt als november, kunnen we maar beter het kunstje afkijken. Van noedelsoep tot dumplings, we geven je een week vol geurige, Aziatische gerechten.
Maandag
Zooo lekker deze fritters, een stevige groentegerecht in een knapperig jasje. Hoewel er ook zoete fritters bestaan, serveren wij als lunch de hartige versies boordevol groenten plus bijpassende sausjes. Wat dacht je van een pittige chili-mayo om je maïsfritters in te dippen?
naar receptDinsdag
Pho is een heerlijk aromatische, Vietnamese runderbouillon met kaneel, steranijs en nog veel meer specerijen. Gevuld met noedels, stukjes vlees en groenten. Je kunt er eindeloos mee variëren en de soep is lekker vullend!
naar receptWoensdag
Bibimbap is Koreaans voor gemixte rijst. Wij maken dit pittige Oosterse gerecht met quinoa, zo geef je het een notige smaak. Nog meer uit de Koreaanse keuken! Dumplings met varkensgehakt en gamba’s.
naar receptDonderdag
Mister Kitchen vloog voor ons Aziatische nummer naar Korea, het land van soju, kimchi en bibimbap. Ze kwamen o.a. terug met deze knapperige dumplings met gamba’s en varkensgehakt.
naar receptVrijdag
Als je na een drukke dag thuis komt dan is het fijn als je een snelle, maar ook een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Dat kan met deze sobanoedels met zalm en zoete aardappel!
naar receptZaterdag
Culinair schrijver en receptontwikkelaar Emma de Thouars reisde van hot naar her in Azië en verzamelde zo easy vega-recepten voor elk moment van de dag, waaronder dit recept voor Koreaanse bosuipannenkoek. Je vindt dit recept ook in haar boek Amazing Asia VEGA, de opvolger van haar eerste boek Amazing Asia. Emma: 'Door het bruiswater en de baksoda wordt dit beslag heel luchtig, terwijl de buitenkant heel knapperig is. Dat komt door rijstbloem, vervang die nooit door iets anders!'
naar receptZondag
Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!
naar recept






