In het Oosten snappen ze heel goed dat je het beste naar specerijen en chili’s kunt grijpen om warm te blijven op koude dagen. En nu november echt aanvoelt als november, kunnen we maar beter het kunstje afkijken. Van noedelsoep tot dumplings, we geven je een week vol geurige, Aziatische gerechten.
Maandag
maïsfritters met kimchi, miso & pittige mayo
Zooo lekker deze fritters, een stevige groentegerecht in een knapperig jasje. Hoewel er ook zoete fritters bestaan, serveren wij als lunch de hartige versies boordevol groenten plus bijpassende sausjes. Wat dacht je van een pittige chili-mayo om je maïsfritters in te dippen?
naar recept
Dinsdag
Vietnamese pho
Pho is een heerlijk aromatische, Vietnamese runderbouillon. Gevuld met noodles, stukjes vlees en groenten. Je kunt er eindeloos mee variëren en de soep is heerlijk voedzaam!Ook zeker proberen: deze Vietnamese slaschuitjes met gehaktballetjes.
naar recept
Woensdag
koreaanse bibimbap met quinoa, boerenkool en entrecote
Bibimbap is Koreaans voor gemixte rijst. Wij maken dit pittige Oosterse gerecht met quinoa, zo geef je het een notige smaak. Nog meer uit de Koreaanse keuken! Dumplings met varkensgehakt en gamba’s.
naar recept
Donderdag
gebakken dumplings met varkensgehakt en gamba’s
Mister Kitchen vloog voor ons Aziatische nummer naar Korea, het land van soju, kimchi en bibimbap. Ze kwamen o.a. terug met deze knapperige dumplings met gamba’s en varkensgehakt.
naar recept
Vrijdag
sobanoedels met zalm en zoete aardappel
Als je na een drukke dag thuis komt dan is het fijn als je een snelle, maar ook een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Dat kan met deze sobanoedels met zalm en zoete aardappel!
naar recept
Zaterdag
Koreaanse bosuipannenkoek uit Amazing Asia
Culinair schrijver en receptontwikkelaar Emma de Thouars reisde van hot naar her in Azië en verzamelde zo easy vega-recepten voor elk moment van de dag, waaronder dit recept voor Koreaanse bosuipannenkoek. Je vindt dit recept ook in haar boek Amazing Asia VEGA, de opvolger van haar eerste boek Amazing Asia. Emma: 'Door het bruiswater en de baksoda wordt dit beslag heel luchtig, terwijl de buitenkant heel knapperig is. Dat komt door rijstbloem, vervang die nooit door iets anders!'
naar recept
Zondag
tarte tatin met peren, marsepein en chocolade
Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!
naar recept