Een goede blender is wat ons betreft een absolute kitchen staple. De reden? Dips, dressings, soepen, salsa’s, marinades, een flinke lading slagroom, smoothies, scrambled eggs, ijs of wat dacht je van een watermeloen-slushie? Zeg je blender, dan komen er bij ons al direct talloze recepten naar boven borrelen.
Natuurlijk kan een keukenmachine een wortel in hapklare brokjes afbreken, maar maakt hij ook een zijdezachte smoothie? Waarschijnlijk wil je een goede blender, zoals de Magimix Power Blender, aanschaffen.
Wanneer gebruik je een blender?
De bladen van een blender zijn doorgaans niet superscherp. Dat hij toch je groente en fruit tot een smoothie kan blenden, komt door de sterke motor die erin zit. Daarom is het apparaat ideaal om met stevig spul aan de slag te gaan, zoals ijsblokjes. Door de hoge, glazen kan, kan vocht niet ontsnappen.
Twijfel je of je beter een blender of keukenmachine kunt gebruiken, hanteer dan de volgende vuistregel. Moet het zijdezacht en een uniforme massa worden? Kies dan voor de blender.
Tip: Magimix Power Blender
De Magimix Power Blender maakt bovengenoemde gerechten in een handomdraai. De blender heeft vier automatische programma’s, een receptenboek en schoonmaakprogramma.
Dankzij de Cold Mix technologie worden ingrediënten gemixt zonder ze op te warmen. De kan van borosilicaatglas is bestand tegen thermische schokken en krassen. Het metalen motorblok gaat lang mee en heeft 30 jaar garantie.