glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
zomer |
mediterraans |
glutenvrij, vegetarisch
voorgerecht |
zomer |
mediterraans |
glutenvrij, vegetarisch
Lekker en makkelijk zomereten van Janneke. Begin op tijd en laat de yoghurt rustig uitlekken voor ultieme romigheid.
Kookgerei
-
evt. ook nodig: grillschaal
Ingrediënten
- 500 ml volle geitenyoghurt*
- 500 g bloemkool (1 kleine)
- 3 el olijfolie
- 1 tl kerrie of vadouvan
- 2-3 el muhammara
- 2 takjes dille
- 1 tl dukkah
- extra vierge olijfolie
Instructies
-
Leg een zeef op een grote kom en leg er een dunne, goed uitgespoelde theedoek in. Meng de yoghurt met een flinke snuf zout en schenk in de zeef. Laat minstens 8-12 uur afgedekt in de koelkast of op een koele plek uitlekken.
-
Steek de bbq aan. Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng de kerrie door de olijfolie. Schep de bloemkoolroosjes om met de olie en zout naar smaak. Rooster ze op de hete bbq in ± 8 min. knapperig gaar. Draai ze af en toe. Gebruik eventueel een grillschaal wanneer ze tussen het rooster dreigen te vallen.
-
Schep de uitgelekte yoghurt (labne) op een schaal en strijk glad. Verdeel de muhammara erover. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie.
-
Snijd de dille fijn. Bestrooi de labneh met dille en dukkah. Serveer met geroosterde bloemkoolroosjes om te dippen.
Voedingswaarde
calorieën: 245kcal
eiwit: 8g
vet: 18g
koolhydraten: 12g
* Of gebruik dikke Griekse of Turkse yoghurt en laat ± 4 uur uitlekken.
TIP Voor het uitlekken gebruik ik ook vaak koffiefilterzakjes. Scheur de filterzakjes aan de perforatiekant voorzichtig open en leg ze in een zeef. Zorg dat de zakjes elkaar overlappen, zodat er geen yoghurt door de zeef kan weglopen. De uitgeschepte filterzakjes gooi je daarna weg.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!