Soms zijn de eenvoudigste gerechten de allerlekkerste. Neem nou de veelzijdigheid van een dikke plak geroosterd brood. Met een gepocheerd ei en een klodder Hollandaisesaus maak je er in een handomdraai een feestelijk ontbijt van, terwijl de krokante bam zich later op de dag net zo goed laat omtoveren tot Italiaanse bruschette of crostini. Zó lekker in z’n eenvoud!
Conscious toast met de Philips Eco Conscious ontbijtset
Bammetjes roosteren voor een heerlijk ontbijt, makkelijke lunch of borrelhapje is nu extra easy met de Philips Eco Conscious ontbijtset. De broodrooster – maar ook de waterkoker en het koffiezetapparaat – zijn namelijk gemaakt van 100% bio-based plastic*, presteren als een dolle én zien eruit om op te eten. Groen doen, was nog nooit zo simpel en leuk!
Gemaakt van zonnebloemolie
Raar, maar waar. De Philips Eco Conscious ontbijtset is gemaakt van gebruikt frituurvet van zonnebloemolie. Hoe dat kan, is even ingenieus als baanbrekend. Philips is erin geslaagd om van gebruikte bakolie een grondstof te maken: bio-based plastics. En maakt daar hoogwaardige producten van als een waterkoker, broodrooster en koffiezetapparaat. Een fijn idee dat er geen nieuwe kunststoffen gebruikt hoeven te worden, toch? In vergelijking: door bio-based plastic te gebruiken is de uitstoot van CO2 maar liefst 21% minder** dan wanneer hetzelfde apparaat van nieuw plastic wordt gemaakt. Meer hergebruiken, dat is waar het om draait bij Philips. En te inspireren om stapje voor stapje te vergroenen.
Perfectly imperfect
En dan die looks. Alles uit de Philips Eco Conscious ontbijset heeft een geweldig design. Minimalistisch en toch stijlvol. De neutrale matte zijdewitte kleur doet het goed op elke ontbijttafel en elk aanrecht. Welke stijl je huis ook heeft. Bijzonder zijn de spikkeltjes in het materiaal. Die ontstaan tijdens het productieproces. Leuk, want daardoor wordt het allemaal net niet te glad en perfect, maar juist cool.
Topprestaties
De Philips Eco Conscious ontbijtset is om je te helpen om in no time een lekker ontbijt op tafel te zetten. Water koken, koffie zetten en je bammetje, croissant of stukje stokbrood roosteren, het is allemaal een fluitje van een cent. Fijn om te weten is ook dat de ontbijtset ‘gemaakt’ is om lang mee te gaan. En na dat lange leven is alles recyclebaar zodat de ecologische voetafdruk klein blijft.
Meer informatie over de Eco Conscious Edition? Laat je inspireren op philips.nl
10x easy recepten met toast
Ontbijten met toast
kruidenroerei met toast en bacon
Ook op zaterdag- en zondagochtend staan we graag in de keuken. Misschien juist wel omdát het zondag is. Wil je snel klaar zijn, maar ook lekker ontbijten? Maak dan onderstand recept voor kruidenroerei met toast en bacon. In 15 minuten staat een delicious.ontbijt op tafel!
Deze toast van Silvia Colloca is verrukkelijk. Zoals Silvia colloca zegt: ‘Wie voor zoet zwicht, maakt deze warme aardbeien met honingricotta op briochetoast’ Kun je geen genoeg krijgen van aardbeien? Maak je eigen aardbeienjam!
Lekker makkelijk. Met de nadruk op lekker, maar ook op makkelijk! De keuze in plantaardig broodbeleg is reuze, maar om klassiek beleg te vervangen hoef je natuurlijk geen exacte vervanger te gebruiken. Denk liever in structuren en smaken: van romig tot stevig, van hartig tot zoet. Met groenten, peulvruchten en fruit varieer je eindeloos, en een mash van avocado is daar het perfecte voorbeeld van. Om het wat spannender te maken voeg je knapperige structuren toe, zoals pepita’s, dukkah (een specerijenmix met noten) of vegan spekplakjes. En je zou het niet zeggen, want vet op vet, maar een scheutje grassige olijfolie doet ook wonderen en haalt de smaak van de avocado nog meer naar voren. Experimenteer zelf!
Het is tijd voor de markt. Snijbiet is er weer, een haast vergeten groente die gelukkig steeds meer van eigen bodem komt. Snijbiet is er in verschillende varianten, van witte tot groene, gele en rode stengels. Een combinatie geeft een prachtig bont palet op het bord. Van snijbiet kun je zowel het blad als de steel – ook wel ribben genoemd – eten. Met een stevige, volle smaak die doet denken aan spinazie, is het een heerlijke groente die je bovendien eenvoudig en snel op tafel zet.
Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen… Als je toch bezig bent, maak deze bruschette variant dan ook…
Bruschette met paddenstoelen… Makkelijk eten voor een doordeweekse dag of als lekkere weekendlunch. De feta met een beetje extra pit, maakt dit gerecht helemaal af!Nog een lekker hapje: pizzaspiraaltjes.
doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum
Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!Nog zo'n heerlijk feesthapje: gevulde eitjes met avocadocrème.
crostini alla Toscana met boter, kappertjes-peterseliesalsa & ansjovis
In Toscane vind je net zoveel gerechten met brood als cipressen in het landschap. Van panzanella tot pappa al pomodoro en acquacotta, ‘gekookt water’ verrijkt met brood en olijfolie en meer ingrediënten.3x borrelhapjes voor bij de wijn, lekker bij de aperitivo!
Zuurkool is dé wintergroente bij uitstek. Ideaal voor stamppot, maar ook fantastisch als (zondagse) lunch! Gebruik het liefst Hollandse blauwe kaas, i.v.m. de zachte blauwschimmelsmaak die het heeft.
franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas
Kleine inspanning, groots resultaat met deze Franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas. Dit is comfort food op z’n best (en je zit meteen goed qua groenten). Het ideale hoofdgerecht voor als je stiekem weinig zin hebt om te koken, maar tóch iets lekkers wil eten.