nr.1 foodmagazine

avocado toast

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 2 | brunch, lunch, ontbijt | doordeweeks | | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Lekker makkelijk. Met de nadruk op lekker, maar ook op makkelijk! De keuze in plantaardig broodbeleg is reuze, maar om klassiek beleg te vervangen hoef je natuurlijk geen exacte vervanger te gebruiken. Denk liever in structuren en smaken: van romig tot stevig, van hartig tot zoet. Met groenten, peulvruchten en fruit varieer je eindeloos, en een mash van avocado is daar het perfecte voorbeeld van.
Om het wat spannender te maken voeg je knapperige structuren toe, zoals pepita’s, dukkah (een specerijenmix met noten) of vegan spekplakjes. En je zou het niet zeggen, want vet op vet, maar een scheutje grassige olijfolie doet ook wonderen en haalt de smaak van de avocado nog meer naar voren. Experimenteer zelf!
kooktijd20 minuten

ingrediënten

  • 4 sneetjes zuurdesembrood getoast
  • 2 avocado’s
  • citroensap naar smaak

instructies

  • 1 Prak de avocado en meng naar smaak met het citroensap. Besmeer de zuurdesemtoast met de geprakte avocado en beleg met topping naar keuze.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Beeld: iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

To top it off

keuze uit toppings:

  • 140 g koningsoesterzammen + 1 teentje knoflook + peterselie naar smaak
  • 2 grote vleestomaten + 40 g pepita’s + balsamicostroop
  • 50 g babyspinazie + 100 g vegan spekplakjes + 1 snufje gerookt paprikapoeder

Paddenstoelentopping:

Snijd de koningsoesterzammen in het gewenste formaat en meng met een teentje fijngesneden knoflook en 1 el olijfolie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de oesterzwammen tot ze goudbruin en gaar zijn. Verdeel de paddenstoelen over de avocadotoast en serveer met fijngesneden peterselie.

Tomatentopping:

Snijd de vleestomaten in plakken. Verhit een koekenpannetje op laat vuur en rooster de pepita’s tot ze lekker gaan ruiken en open beginnen te knappen. Verdeel de tomatenplakjes en pepita’s over de avocadotoast en serveer met de balsamicostroop.

Spinazietopping:

Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes spek tot ze helemaal krokant zijn. Serveer de avocadotoast met babyspinazie, krokante spek en bestrooi met gerookt paprikapoeder.