aantal 4 |
hapje, simpel en snel |
doordeweeks, feestelijk, voorjaar, weekend |
italiaans |
hapje, simpel en snel |
doordeweeks, feestelijk, voorjaar, weekend |
italiaans |
In Toscane vind je net zoveel gerechten met brood als cipressen in het landschap. Van panzanella tot pappa al pomodoro en acquacotta, ‘gekookt water’ verrijkt met brood en olijfolie en meer ingrediënten.
3x borrelhapjes voor bij de wijn, lekker bij de aperitivo!
Ingrediënten
- 8-10 schuine plakjes desembaguette van 1 cm dik
- 2 el zacht broodkruim
- 50 g kappertjes
- ½ teentje knoflook
- ½ sjalot
- ½ bosje peterselie
- 1-2 el rodewijnazijn olijfolie
- ± 2 el gezouten boter
- 8-16 ansjovisfilets
Instructies
-
Rooster de crostini goudbruin.
-
Hak met behulp van de de pulseknop het broodkruim in de keukenmachine
-
grof met de kappertjes, knoflook, sjalot, peterselie, azijn, 1 el water en een scheutje olijfolie. Voeg geen zout toe.
-
Bestrijk de crostini met een royale laag gezouten boter, schep daarop wat van de kappertjessalsa en leg er 1-2 ansjovis- filets bovenop.
Voedingswaarde
calorieën: 178kcal
eiwit: 6g
vet: 9g
koolhydraten: 18g
RECEPTEN MERIJN TOL. FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR. STYLING ESTHER DE MUNNIK. BEREIDING YVONNE JIMMINK. M.M.V. KERAMIEKKANTOOR.COM
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!