krokante lamskoteletjes met lentesalade

krokante lamskoteletjes met lentesalade

Alle dagen zondag! Je zou het bijna denken met alle feestdagen komende tijd. In delicious.april vieren we de zondagen met delicious.friend Janneke en haar simpele, maar verrukkelijke gerechten die net even dat extraatje hebben.

krokante lamskoteletjes met lentesalade

hoofdgerecht | 4 personen

150 g grove bulgur
200 g verse gedopte doperwten (of diepvries)
1 bosje radijs*
4 sneden wit casinobrood, zonder korst
2 (bio)citroenen
2 teentjes knoflook, geperst
1 ei, losgeklopt
8 lamskoteletjes, kamertemperatuur
3 el olijfolie, om te bakken
2 sjalotten, in hele dunne partjes
1 bosje platte peterselie, grof gesneden
100 g feta, liefst van schapenmelk, grof verkruimeld
6 el extra vierge olijfolie

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de erwten in ruim kokend water met zout in 6-8 min. beetgaar. Snijd intussen de radijsjes van het loof. Was ze en snijd in kwarten. Spreid de bulgur en erwten op een platte schaal en laat afkoelen.

Maal in de keukenmachine het brood tot grof kruim of verkruimel het grof. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng het broodkruim, het citroenrasp, de knoflook en zout en peper naar smaak op een plat bord. Klop het ei los in een diep bord. Dep de koteletjes droog met keukenpapier. Haal ze door het ei en druk ze vervolgens rondom goed in het kruim.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamskoteletjes in 3 min. per kant goudbruin, krokant en vanbinnen rosé en sappig. Meng intussen in een kom de bulgur, erwten, sjalot, peterselie, radijsjes en evt. grof gesneden radijsloof (zie hieronder) en feta. Halveer de geraspte citroen en knijp de helften boven de kom uit. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de lamskoteletjes met de krokante bulgursalade. Serveer er de laatste citroen in partjes bij om over de lamskoteletjes te sprenkelen.

* Van heel verse bosjes radijs is het blad ook heerlijk in de salade. Was het radijsloof en hak grof. De peterselie kun je dan evt. achterwege laten.

Bereiden ± 30 min.

MET DILLE
Behalve knoflook en citroenrasp meng ik vaak nog een handje fijngehakte dille door het broodkruim.

ERWTEN DOPPEN
Erwten doppen vind ik een fijn klusje. Mocht je er geen tijd of zin in hebben, neem dan vers gedopte erwten uit het koelvak van de supermarkt.

RECEPTEN STYLING EN FOODSTYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN