aantal 8 |
nagerecht |
weekend |
duits |
Gember en zoet is een klassieke combi. Terecht, want de warmte en kick van gember maakt alles nóg lekkerder. Deze apfelkuchen is al heerlijk van zichzelf, maar knapt nog meer op van gember. Maken dus!
Of probeer appel-gembercake met roomkaasglazuur.
Ingrediënten
- 170 g boter op kamertemperatuur
- 110 g fijne kristalsuiker
- 115 g vloeibare honing + extra om te bestrijken
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 20 g verse gemberwortel geschild en fijn geraspt
- 80 g stemgember fijngesneden
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 2 groene appels ± 375 g, geschild
- slagroom voor erbij
ook nodig
- springvorm van 22 cm Ø ingevet, bodem en wand met dubbele laag bakpapier bekleed*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°Klop de boter, suiker en honing licht en romig in ± 5 min.
- Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas het volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen. Spatel de geraspte gember, fijngesneden stemgember, het bakmeel en ½ tl zout erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.
- Boor het klokhuis uit de appels uit en snijd ze doormidden. Snijd elke halve appel in heel dunne partjes.
- Druk de appelpartjes in het cakebeslag en en dek losjes af met aluminiumfolie. Bak de cake 1 uur, verwijder de folie en bak nog 20 min. of tot een in het midden gestoken houten prikker er schoon uitkomt. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en maak dan voorzichtig de rand van de vorm los. Verwarm nog een beetje honing en kwast de bovenkant van de cake hiermee in. Serveer warm met slagroom.
Voedingswaarde
calorieën: 440kcal
eiwit: 5g
vet: 20g
koolhydraten: 59g
*Bekijk de video hieronder en ontdek hoe je een springvorm bekleedt met bakpapier:
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!