Kun je – naast deze gevulde puntpaprika’s – meer kookinspiratie gebruiken? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!
Gevulde puntpaprika’s
vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
midden-oosters |
vegetarisch
Paprika is een populaire vruchtgroente, logisch want je kun ‘m in tal van gerechten verwerken. De puntpaprika is wat zoeter dan de gewone paprika en is goed geschikt om te vullen. Deze Midden-Oosterse variant zet je binnen een handomdraai op tafel. Je serveert hem als bijgerecht.
Oók lekker: paprikasalade!Ingrediënten
- 6 puntpaprika’s met steeltjes
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamico-azijn
- 1 bos oregano blaadjes geplukt, steeltjes bewaard + extra blaadjes
- 500 g gekookte (snelkook)zilvervliesrijst
- 75 g ontpitte kalamata-olijven gesneden + enkele olijven als garnering
- rasp van 1 biocitroen
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 1 tl chilivlokken + extra om te bestrooien
- 125 g mascarpone
- ingemaakte groene peperoncini of jalapeñopepers voor erbij
Instructies
- Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Leg de paprika’s op een bakplaat. Bestrooi ze met wat zout en peper en besprenkel ze met de olie en azijn. Verdeel de oreganosteeltjes erover en gril ze 10 min., keer ze halverwege tot ze lichte schroeiplekjes krijgen.
- Meng in een grote kom de oreganoblaadjes, rijst, olijven, citroenrasp, bosuitjes, chilivlokken en mascarpone. Kerf de paprika’s in de lengte open en haal de zaadlijsten eruit. Vul ze met het rijstmengsel. Gril ze nog ± 5 min. tot het rijstmengsel door en door warm is.
- Bestrooi met de rest van de oreganoblaadjes, olijven en chilivlokken en serveer met de pepers.
Voedingswaarde
calorieën: 330kcal
eiwit: 5g
vet: 20g
koolhydraten: 30g
Recepten en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: couscous met artisjok in gerookte-paprikasaus