Paprika is een populaire vruchtgroente, logisch want je kun ‘m in tal van gerechten verwerken. De puntpaprika is wat zoeter dan de gewone paprika en is goed geschikt om te vullen. Deze Midden-Oosterse variant zet je binnen een handomdraai op tafel. Je serveert hem als bijgerecht.
Oók lekker: paprikasalade!
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
6puntpaprika’smet steeltjes
3elolijfolie
1elbalsamico-azijn
1bos oreganoblaadjes geplukt, steeltjes bewaard + extra blaadjes
500ggekookte (snelkook)zilvervliesrijst
75gontpitte kalamata-olijvengesneden + enkele olijven als garnering
rasp van 1 biocitroen
2bosuitjesfijngesneden
1tlchilivlokken + extra om te bestrooien
125gmascarpone
ingemaakte groene peperoncini of jalapeñopepersvoor erbij
Instructies
Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Leg de paprika’s op een bakplaat. Bestrooi ze met wat zout en peper en besprenkel ze met de olie en azijn. Verdeel de oreganosteeltjes erover en gril ze 10 min., keer ze halverwege tot ze lichte schroeiplekjes krijgen.
Meng in een grote kom de oreganoblaadjes, rijst, olijven, citroenrasp, bosuitjes, chilivlokken en mascarpone. Kerf de paprika’s in de lengte open en haal de zaadlijsten eruit. Vul ze met het rijstmengsel. Gril ze nog ± 5 min. tot het rijstmengsel door en door warm is.
Bestrooi met de rest van de oreganoblaadjes, olijven en chilivlokken en serveer met de pepers.