Ricottapannenkoekjes: zoet én hartig

Ricottapannenkoekjes: zoet én hartig
Receptuur: Merijn Tol | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Jet Krings, Victor de Launay, Maaike Koorman

aantal 5 | ontbijt | moederdag, pasen | |

Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).

Kooktijd:40

Totale tijd:40

Ingrediënten

ricottapannenkoekjes

  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 250 g ricotta
  • 150 g bloem
  • 100 ml olie
  • 1 hangop bakje, voor erbij

zoet

  • 100 g pecannoten
  • 2 el basterdsuiker donkerbruin
  • 1 tl anijszaad gemalen
  • 4 el delicious.jam braam+appel

hartig

  • 8 plakjes pancetta
  • 4 el delicious.jam braam+appel of perzik+rode bes
  • olijfolie
  • 2 rozemarijn takjes, in stukken geknipt

Instructies

ricottapannenkoekjes

  1. Klop de eieren met een garde los in een kom. Voeg de melk, ricotta, bloem en een mespunt zout toe en klop kort tot een beslag. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Schep 4 flinke eetlepels beslag in de pan tot je 4 pannenkoekjes hebt. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin. Voeg weer 1 el olie toe en bak zo weer 4 pannenkoekjes of tot het beslag op is.

zoet

  1. Doe de pecannoten in een kom en schep om met de donkerbruine basterdsuiker en anijszaad. Verwarm het notenmengsel in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur 5-7 min. of tot de suiker karamelliseert. Laat de noten afkoelen en hak ze noten grof. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, de gekaramelliseerde nootjes en een schep delicious.jam braam+appel.

hartig

  1. Bak ondertussen in een droge koekenpan de pancetta in 5 min. knapperig en goudbruin. Bak in een laagje olie de rozemarijn 1 min. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, delicious.jam naar keuze, de pancetta en takjes rozemarijn.

Voedingswaarde

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor Delaunay. Productie en recept: Merijn Tol

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!