Geroosterde bloemkool met chili en fusilli

Geroosterde bloemkool met chili en fusilli

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |

Pittige fusilli pasta met bloemkool uit de oven. Het sap van de citroen maakt het lekker fris, en de hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch. Écht verwen-eten voor de hele familie. Kaas en bloemkool vormen een perfect paar. Ook in deze hartige taart.

Kooktijd:20

Oven35

Ingrediënten

  • ½ bloemkool in roosjes
  • 80 ml olijfolie
  • 400 g fusilli
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets fijngesneden
  • tl chilivlokken
  • 20 g pecorino geraspt + extra voor serveren
  • ½ citroen sap
  • ½ bosje peterselie platte, fijngesneden
  • 35 g hazelnoten blanke, geroosterd, fijngehakt
  • ook nodig: bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met zout en rooster de bloemkool 35 min. of tot het goudbruin is. Keer de roosjes halverwege.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af, maar bewaar 125 ml van het kookvocht.
  3. Verhit de rest van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes er 3 min. in, voeg dan de knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak nog 2 min. Voeg de bloemkool, pasta, kookvocht, pecorino en citroensap toe en schep alles door elkaar.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met peterselie, hazelnoten en extra pecorino.

Voedingswaarde

Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Bas Robben

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!