pitabroodjes met gehaktvulling

pitabroodjes met gehaktvulling - delicious
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | mediterraans |
Pitabroodjes met gehaktvulling die smelt op je tong. Geef je lunch een upgrade met deze pitabroodjes. Zó lekker en vol smaak. Venkel heeft een licht frisse anijssmaak en geeft dit gerecht nét dat beetje extra. 
kooktijd50 minutes
totale tijd50 minutes

ingrediënten

  • 2 tl extra vergine olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl venkelzaad
  • 300 g mager rundergehakt
  • 50 g tomatenpuree
  • 250 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 1 bosje oregano, blaadjes geplukt
  • 2 grote* of 4 kleine pitabroodjes
  • 1 bol buffelmozzarella, in plakjes
  • 25 g basilicumblaadjes
  • basilicumcress of andere cress, voor erover

instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de ui met een snufje zout in 5 min. glazig onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook en het venkelzaad toe en bak nog 2 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het gehakt toe, draai het vuur wat hoger en roerbak het in ± 10 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de gezeefde tomaten en oregano toe. Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel 15 min. inkoken onder af en toe roeren. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bak een pitabroodje in een koekenpan met antiaanbaklaag 2-3 min. tot het licht kleurt. Keer het pitabroodje, klap dubbel en bak nog 2-3 min. Keer het dubbelklapte pitabroodje en vul het met de helft van de mozzarella. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel en de helft van de basilicumblaadjes. Bak nog 2-3 min. tot de kaas smelt en het pitabroodje licht kleurt. Herhaal met het andere pitabroodje. Snijd de pitabroodjes doormidden en bestrooi ze met de basilicumcress.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Extra grote pitabroodjes die dun zijn, kun je zo bakken als in het recept beschreven. Heb je kleine pitabroodjes, dan kun je ze niet dubbelklappen. Bak ze dan in de pan aan een kant licht goudkleurig, snijd ze open, vul ze en bak de andere kant ook zo, totdat de kaas licht smelt.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: KIRSTEN JENKINS | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Video: zelf pitabroodjes maken

Zelf pitabroodjes maken? Bekijk de video:

pitabroodjes met gehaktvulling - delicious