aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
zomer |
marokkaans, mediterraan |
hoofd, hoofdgerecht |
zomer |
marokkaans, mediterraan |
Frisse groene brocollicouscous die snel op tafel staat. Daar hebben we zin in! Janneke: ‘Voor een vegamaal vervang ik de ansjovis door gerookte amandelen. Hak ze lekker grof en strooi ze met de feta over de couscous.’
Ingrediënten
- 6 el extra vierge olijfolie
- 150 g couscous
- 350 g broccoliroosjes
- 1 bosje platte peterselie fijngesneden
- 2 rode pepers zonder zaadlijsten en fijngesneden
- 4 ansjovisfilets in olijfolie fijngesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 4 volkoren pita’s
- 4 kropjes baby-romaine sla
- 150 g feta
- 2 limoenen in partjes
Instructies
-
Breng 200 ml water met 2 el olijfolie en een flinke snuf zout aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat 5 min. wellen. Maal intussen in de keukenmachine de broccoliroosjes fijn, tot ‘couscous’.
-
Roer de couscous met een vork los. Meng de broccoli en peterselie erdoor. Meng de rode peper met de ansjovisfilet en de knoflook door de rest van de olijfolie en schep door de couscous. Je kunt de couscous nu meteen lauwwarm serveren, maar op warmere dagen laat ik ’m graag afkoelen tot kamertemperatuur en serveer als salade.
-
Rooster de pita’s in het broodrooster. Verdeel de sla in losse blaadjes en leg op een schaal. Schep de couscous in de slablaadjes. Verkruimel de feta grof boven de couscous en serveer met de pitabroodjes en limoenpartjes.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!