Deze taartjes met fruit en yoghurt kun je als ontbijt of toetje serveren, maar zijn ook lekker bij de thee. Begin een dag van te voren met dit recept, dan wordt de bodem goed stijf.
Probeer ook deze taart met lemon curd en bosbessen van Valli Little.
taartjes met fruit en yoghurt
ontbijt- of lunchgerecht | 4 personen
350 g geroosterde muesli met zaden en pitten
180 g boter, gesmolten
vijgen, pruimen, witte perziken en blauwe bessen, voor erbij
280 g vetarme Griekse yoghurt
90 g honing
eetbare bloemen (naar keuze), voor erbij
ook nodig: 4 taartvormpjes met een losse bodem van 10 cm ø, ingevet
Begin 1 dag van tevoren met dit recept.
prak in een kom de muesli en de boter door elkaar en druk het mengsel uit over de bodem en de wand van de taartvormpjes. Laat ze 1 nacht in de vriezer opstijven.
Zet de vormpjes 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur en haal de taartbodems er dan voorzichtig uit.
Snijd intussen de vijgen in vieren, de pruimen in plakjes en de perziken in partjes en gooi de pitten weg. Verdeel de yoghurt over de taartbodems en schik de verschillende vruchten erop. Besprenkel ze voor het opdienen met honing en bestrooi eventueel met de eetbare bloemen.
RECEPTEN EN BEREIDING VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN
Dit recept komt uit het delicious. boek Feel Good Food. Bestel het hier in onze webshop.